Telefon
WhatsApp

Jandarma Ekiplerinden Kayak Merkezinde Bomba İmha Tatbikatı

Erzincan’da Jandarma Arama Kurtarma (​JAK) timi ve Jandarma Komando timleri, bomba arama köpek timi, patlayıcı madde uzmanları ile birlikte şüpheli paket imha tatbikat gerçekleştirdi.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda tatillerini yapmaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Jandarma Arama Kurtarma (​JAK) timi, Jandarma Komando timleri, bomba arama köpek timi ile patlayıcı madde uzmanları ile birlikte Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezinde şüpheli paket imha tatbikatı gerçekleştirdi.

Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde JAK, jandarma komando timleri, bomba arama köpeği, patlayıcı madde uzmanları ve kar motorlu arama kurtarma timlerinin de görev aldığı geniş kapsamlı tatbikatta drone kullanılarak havadan keşif yapıldı. Şüpheli paketin yerinin tespit edilmesinin ardından bomba imha uzmanı tarafından su topu yöntemi ile şüpheli paket etkisiz hale getirildi. Jandarma Komando, JAK ve Asayiş Timlerinin kış turizmi sezonu boyunca Ergan Dağı bölgesinde görevli olacağı vatandaşların karılaşabileceği olumsuz durumlarda görev yapacağı bildirildi.