Telefon
WhatsApp
Yıldız, gözyaşları arasında toprağa verildi

İliç ilçesindeki altın madeninde cansız bedenine ulaşılan Uğur Yıldız’ın (33) bugün göz yaşları arasında toprağa verildi. Toprak altındaki 8 işçiye ulaşmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, 13 Şubat saat 14.28'de kaydı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yamaçtan hızla aşağı doğru aktı. Madende görevli 9 işçi, geniş bir alana yayılan toprağın altında kaldı. 13 Şubat günü başlatılan arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken dün akşam saatlerinde kamyonu ile toprak altında kalan Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı.
Toprak altından çıkarılan ve 1,5 yıl önce Gamze Yıldız ile dünyaevine giren Uğur Yıldız'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Erzincan Binali Yıldırım Üniveristesi Mengüvek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastaresi morguna kaldırıldı. Bugün öğlen saatlerinde yakınlarına teslim edilen Yıldız'ın cenazesi babaocağı olan Erzincan'ın Otlukbeli ilçesine bağlı Avcıçayırı köyüne götürüldü. Kırklar Cemevinde düzenlenen cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Yıldız'ın ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Köy meydanına gelen Bakan Bayraktar, kendisini ağlayarak karşılayan Uğur Yıldız'ın annesi Sevda (55), babası Ali Ekber (58) ve eşi Gamze Yıldız'a (30) sarılarak başsağlığı dileklerinde bulundu. Bakan Bayraktar tören boyunca gözü yaşlı aileyi biran olsun yalnız bırakmadı.
Uğur Yıldız, yakınlarının gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!