Telefon
WhatsApp
Yıldırım, İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan'ın Tercan ilçesinde ikincisi düzenlenen Bal Festivaline katıldı.

Erzincan'ın Tercan ilçesinde kaymakamlık ile belediye tarafından yapılan konut, kentsel dönüşüm, sosyal donatı yatırımları ile bu yıl ikincisi düzenlenen bal festivalinin toplu açılışı töreni yapıldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, Bir yüzyılı geride bırakıp ikinci yüzyıla 2023'te başlayacağız. İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır dedi.

Törende konuşan Binali Yıldırım: "Bugün birliğe, beraberliğe en fazla ihtiyacımız var. 20 yıldır alçak terör örgütlerine, FETÖ'ya, PKK'ya göz açtırmadık. Elhamdurüllah bugün terör belası Türkiye'nin gündeminden çıktı mı? Çıktı. Bugün Türkiye'nin dağlarında, ovalarında, Munzurun da, Ali Boğazında, Sansasında vatandaşlarımız göğsünü ger gere alnı açık, bayrağı ile seyahat edebiliyor mu? Maklını davarını oralarda çıkarıp besleyebiliyor mu? İşte bu her köşesinde ocağımız tüterse, her köşesinde bayrağımız dalgalanırsa işte o zaman vatan sizindir. Ecdadımıza, bu toprakları bize emanet eden şehitlerimize çok şey borçluyuz. Şehitlerimizi rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyoruz. Onlar sayesinde memleketimizde gönül rahatlığıyla, huzurla güven içerisinde yaşıyoruz. Onlar gece gündüz demeden sınır boylarında dağlarda derelerde bizim için bizim rahatımız için uyku uyumuyor. Büyük bir fedakarlık gösteriyorlar. Allah onlardan razı olsun. / 2023 çok önemli. 2023 sıradan bir yıl değil. Bir yüzyılı bize Cumhuriyeti emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları olmak üzere bu vatanı istilacılardan, sömürgecilerden kurtaran kurucu iradenin bıraktığı bu mirası, yüzyıldır bugünlere geldi. Bir yüzyılı geride bırakıp ikinci yüzyıla 2023'te başlayacağız. İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır. Bunu unutmayalım. Sadece Türkiye'de değil. Güneydoğu Avrupa'dan, Uzakdoğu Asya'ya uzanan medeniyetimizin asırlar boyu hüküm sürdüğü tarihi İpek Yolu üzerindeki bütün bu medeniyetlerin yeni yüzyılı, parlayan yıldızı olacaktır. Bunun için daha çok çalışacağız. Daha çok birbirimize kenetleneceğiz. Kardeşliğimize gözümüzün içi gibi bakacağız" dedi.

Konuşmanın ardından festival ile yatırımların toplu açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda bölgede üretilen balları sergileyen üreticiler, programa katılanlara bal ikramında bulundu.

Programa, Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Belir Aksun, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ile Burhan Çakır, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, MHP Erzincan İl Başkanı Salih Aksu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!