Telefon
WhatsApp
Yaylar Hedefe Gerildi

Geleneksel Türk Okçuluğu Sultan Melik Şah Açık Hava Puta Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusu yarışması başladı.

40 ilden 500 sporcunun katılımı ile Erzincan'da 24-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Sultan Melik Şah Açık Hava Puta Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusu başladı.

Erzincan’da gerçekleşen Geleneksel Türk Okçuluğu Sultan Melik Şah Açık Hava Puta Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusu yarışmasına 40 ilden 105 kulüpten yaklaşık 500 sporcu katıldı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada sporcular başarılı olmak için yaylarını gerdi.

Geleneksel Türk Okçuluğu Erzincan İl Temsilcisi Tuğrul Karanlık: “24-26 Haziran tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilen Geleneksel Türk Okçuluğu Sultan Melik Şah Açık Hava Puta Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusu yarışması büyük bir heyecanla devam ediyor. İlimizde şuan da 105 kulüp var müsabakalara giren. 40 ilden geldiler. Yaklaşık 500 sporcu yarışmakta. Bu müsabakaların sonucun da burası bir Türkiye Şampiyonası. Müsabakalar sonucunda Milli Takım için aday kadro seçilecek. Seçilen takım burada 3-5 gün daha bir kampa girecekler ardından aday kadronun içerisinde çıkacak Milli Takım da önümüzdeki ay Konya’da düzenlenecek olan İslam Oyunlarında ülkemizi temsil edecekler” dedi.

Antrenör Emel Özdeş: “Adana’dan katılıyorum. 5 yıldır Geleneksel Türk Okçuluğu sporu ile uğraşıyorum. Bir yıllık bir sporcu geçmişinden sonra 4 yıldır da antrenörlük yapıyorum. Adana Kapaç Hatun Geleneksel Okçuluk Spor Kulübünün hem başkanıyım hem de antrenörüyüm. Ağırlıklı olarak çocuklarla çalışıyoruz. Şuan da çok ciddi bir katılım var. Geleneksel Türk Okçuluğuna da. İnşallah burada ciddi dereceler bekliyoruz. Çok severek yaptığımız bir spor. Çocuklarımızın da çok severek yaptığı bir spor. Kadınlar olarak da ağırlıklı tercih edilen bir spor. Herkesi bu spora bekliyoruz” dedi.

Sporcu Gökhan Keçeci: “İstanbul Ümraniye Belediye sporcusuyum. Bir yıl oldu bu sporu yapalı. Bu ikinci yarışmam benim. Okçulukta en büyük hedefimiz birinci olmak katıldığımız yarışmada. Genel olarak ta Fetih Kupasına katılabilmek ve Milli Takıma seçilebilmek. Bu Erzincan’da benim ilk organizasyonum. Çok güzel olmuş. Kendi şehrimde olması beni ayrı mutlu etti. Gurur verici tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Sporcu Ayşegül Demirbağ Çalışkan: “6 seneden beri Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonuan bağlı hem sporcu hem de antrenörlük yapıyorum. Şuan hali hazırda 3 kulüp çalıştırmaktayım. Hem de sporculuğuma devam etmekteyim. Asıl amacım bizden alttan gelen nesile geleneğimizi sporumuzu doğru bir şekilde tanıtıp bu geleneği yaşatmaktır. Milli takım seçilmek ve milli takım sporcusu olmak ikinci hedefimizdir. Bu sporu yaptığımız için çok mutluyuz. Herkese tavsiye ediyoruz. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!