Telefon
WhatsApp
Yamaç Paraşütü Sporcuları Kanatlarını Cumhuriyet Bayramı İçin Açtı

Erzincan’da yamaç paraşütü sporcuları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını gökyüzünde kutladı.

Erzincan’da Çakırman mevkiinde buluşan yamaç paraşütü sporcuları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıl dönümü dolayısıyla Türk Bayrakları ile uçuş gerçekleştirdiler. Hazırlıklarını yapan sporcular Çakırman 830 noktasından havalanarak bin 500 metre yükseklikte Türk Bayraklı kutlama yaptılar. Yamaç paraşütü kanatlarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını için açan sporcular uçarken, Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek tüm Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladılar.
Yamaç Paraşütü Sporcusu Kübra Cengiz: “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yıl dönümünü kutlamak için Çakırman 830 mevkiine gelmiş bulunmaktayız. Buradan toplamda 8-9 kanatla beraber hepimiz uçuşlarımızı Türk Bayrakları ile beraber yaptık. Çokta güzel inişler yaptık. Kol uçuşları ile beraber. Tüm Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.
Yamaç Paraşütü Sporcusu Sedat Cengiz: “Bugün 29 Ekim. Hepimiz buraya toplandık. Güzel bir vesileyle. Türkiye’nin dört bir tarafından pilot arkadaşlarımız var. Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya geldik. Hepimiz sevinçliyiz. Hepimiz buradayız. Ve en sevdiğimiz şeyi uçmayı burada bayraklarımızla gökyüzünü süslemeyi yaptık. Çok güzel bir duygu. / Bugüne özel arkadaşlarımızla bir plan yaptık. Dedik ki herkes yukarıda bayraklarımızla gökyüzünü süsleyecek. 11 pilot geldik. Tabii bizi burada destekleyen yer ekibine de teşekkür ederim. Bu organizasyonu yapmamızda bize çok yardımcı oldular. 11 paraşütçü arkadaş çıktık yukarıya. Rüzgarın arka olmasına rağmen zor şartlarda kalkış yaptık. En sonunda buraya geldik. Normalde 11 kanat aynı anda bir gagıl oluşturup dairesel 360 derece dönüp bayraklarımızı açıp burada bütün Türkiye’ye göstermekti. Ama üçümüz bunu başarabildik. Bayraklarımızla 3 paraşütçü aynı gagıl içerisinde dönüş yaparak bayraklarımız gösterdik. Bütün Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.
Yamaç Paraşütü Sporcusu: “Erzincanlıyım. Erzincan’da yamaç paraşütü sporu ile uğraşıyoruz. Bugün de 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutluyoruz. Dolayısıyla bu anlamlı günde şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak istedik. Mutluyuz. Gururluyuz” diye konuştu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!