Telefon
WhatsApp
Yamaç paraşütü sporcuları hedefe inebilmek için ter döktü

Erzincan’da düzenlenen ErzincanFest 2022 kapsamında Türkiye Hava Sporları Federasyonunun faaliyet programında yer alan Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası düzenlendi.

Erzincan Ekşisu mesire alanında bulunan ve deniz seviyesinden bin 568 metre yükseklikteki yamaç paraşütü alanından havalanan sporcular havada yaklaşık 10 dakika süzüldükten sonra hedefe inebilmek için kıyasıya mücadele etti. Bazı sporcular hedefi tuttururken bazıları ise hedefe ulaşamadı.

Yarışmalara katılan Erzincan Çakırman Havacılık Kulüp Başkanı Abdulkadir Eren: “ErzincanFest kapsamında biz de bir görev verildi. Yamaç paraşütü hedef şampiyonası yapmaktayız. Çok güzel geçmekte. Türkiye’nin dört bir yanından sporcu arkadaşlar geldi. Allah nasip ederse kazasız belasız bitireceğiz. Centilmenlik babında da birinciyi seçeceğiz. Erzincan’a tüm doğa severleri spor severleri beklemekteyiz” dedi.

Sporcu Kübra Cengiz: “Erzincan yıllardır yamaç paraşütüne ev sahipliği yapan bir şehrimiz. Bende yıllardır burada uçuyorum. Kadınlar klasmanında ve genel klasmanda yarışmalar düzenleniyor. Şuan yaklaşık 40 sporcumuz var 7 kadın sporcu ile beraber. Hava müsaade ettikçe burada turumuzu tamamlamaya çalışacağız. Müthiş bir organizasyon. Müthiş bir etkinlik. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Sporcu Naime Yürekli: “Alanya’dan katılıyorum yarışmaya. Eğitimlerimi Erzincan’da aldım. Benim ilk yarışmam ilk deneyimim. Eğlenceli oldu. Güzel oldu. Bir çok spor dalında da etkinlik yaptık. Yağmurdan dolayı biraz zorlansak da yinede eğlenceli bir gün oldu” dedi.

THK Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi Müdürü Ali Zaimoğlu: “Erzincan’da 2022 yılında hazırlanmış olan ErzincanFest adı altında doğa sporları festivali de diyebiliriz. Bir festivalimiz oldu. Bu festival kapsamında Türkiye Hava Sporları Federasyonunun da hedef yarışmasını düzenledik. 12 ilden toplamda 38 sporcu ayriyeten 30’u yakın sporcumuz burada. 38 sporcu bir daha ki sene federasyonumuzun hedef yarışmasında A Klasmanında yarışmak için bu yarışmadan puan almaları gerekiyor. O yüzden bu yarışma onlar için önemli. Erzincan’dayız hava şartları hava kapalı olsa da güzel uygun uçuyoruz. İlk turumuzu tamamladık. Toplamda 38 sporcunun 7’si kadın sporcumuz var. Kıyasıya bir yarış var. Her şey güzel” diye konuştu.   

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!