Telefon
WhatsApp
Vali Makas'tan Öğretmenler Günü Mesajı

Erzincan Valisi Mehmet Makas, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Vali Makas, mesajında:  “Öğretmen dünyaya doğan ve tüm dünyayı aydınlatan bir güneş gibidir. Kimi zaman söyledikleri bir söz, kimi zaman aktardıkları bir tecrübeyle hatırlarız onları. Vesilesi ne olursa olsun öğretmen, ömrümüzün her döneminde gönlümüzde karşılık bulan insandır. O şefkatiyle bizi zamanın pençesinden kurtaran ve fedakârlığıyla bize yolda olmayı, yolcu olmayı öğretendir. O bizi, bize davet eden insandır.

Bu sebepledir ki biz, onların öğrettiği bir harf için kırk yıl köle olmaya razı oluruz. Çünkü biliyor ve inanıyoruz ki hayatın şartları karşısında bizi güçlü kılacak olan kudret ve idrak öğretmenlerimizin öğrettiği harflerde saklıdır ve insanlığın en çok muhtaç olduğu şey de bu kudret ve idraktir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.’ sözünde de ifade ettiği gibi öğretmenler sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarıdır.

Okuttuğunuz çocukları kendi çocuğunuz bildiğiniz için, kendi kardeşiniz bildiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gönüllere ektiğiniz sevginin karşılığında, gönüllerden şükran biçeceğinizi ve bunu en çok sizlerin hak ettiğini özellikle belirtmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum.” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!