Telefon
WhatsApp
Vali Makas'tan, Nevruz Mesajı
Erzincan Valisi Mehmet Makas, Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
Vali Mehmet Makas, mesajında: “Anadolu… Dört mevsimin beşiği… Anadolu’nun kimi yerlerine bahar geldi, kimi yerlerine de ha geldi ha gelecek… Binlerce yıldır baharın gelişi gerek bu coğrafyada gerekse bağrından kopup geldiğimiz Orta Asya’da coşkulu kutlamalara sahne oluyor. Yine binlerce yıldır tabiatın dirilişine, uyanışına, güneşli günlere ve umutlanışa şahitlik ediyoruz.
Türk Milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerimizden biri olan Nevruz; içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa ve kardeşliğe verilen önemin en güzel sembollerinden olmuştur.
Atalarımızdan bize miras kalan ve yüzyılların birikimiyle toplumumuzun vicdanında ve şuur altında kutlanası bir gün olarak yer edinen Nevruz Bayramı’nda, bu yıl coşkulu kutlamalardan çok, depremde kaybettiğimiz canları anma; Nevruz’un umut, yeni yıl, bahara başlama anlamlarından ilham alarak depremzede vatandaşlarımıza yardımda bulunma bu yılki bayramın ruhuna uygun olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, çiçeklerin açtığı, insanların yaşam sevincine sarıldığı gün olan Nevruz’un başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya huzur, bereket ve güzellikler getirmesini temenni ediyor, Erzincanlı hemşehrilerimin ve Aziz Milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!