Telefon
WhatsApp
Vali Makas, can kaybımız yok

Erzincan'da yaşanan sel felaketinin ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas, bir basın açıklaması yaparak yaşanan felaket ile ilgili bilgiler verdi.

Yaşanan sel felaketinde can kaybı olmadığını söyleyen Vali Mehmet Makas, hasar tespit çalışmalarına da başladıklarını ifade etti.   

AFAD Erzincan İl Binasında yapılan basın açıklamasına Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız ve kurum müdürleri katıldı.

AFAD Erzincan il binasında bir basın açıklaması yapan Vali Makas: "Erzincan il merkezimizi Kuzey yönü ile çevreleyen Keşiş dağlarına yoğun bir yağmur yağışı oldu. Artı dolu yağışı oldu. Bundan kaynaklı ufak çaplıda olsa bir sel felaketi yaşadık. Özellikle il merkezimize bağlı Başpınar mahallesi ve Kurutilek mahallesi başta olmak üzere hem konutlarda hem tarımsal alanlarda zarara sebep olan bir sel felaketi yaşadık. Bu sel felaketinde sevindirici olan taraf her hangi bir can kaybımız yok. Ancak maddi kayıplarımız var. Maddi kayıplar bağlamında özellikle Başpınar ve Kurutilek mahalleleri başta olmak üzere konutlara su basması şeklinde zararlarımız var. Yine hayvan ağıllarının dağılması ve yine tarım arazilerine sel basması tarzında zararlarımız var. Tüm ekiplerimizle beraber belediyemiz başta olmak üzere Özel İdare ekiplerimiz, DSİ ekiplerimiz, Karayolları ekiplerimiz ve AFAD ekiplerimiz ile beraber sahadaydık. An itibari ile hem yağmurun kesilmesi hem de alınan tedbirler neticesinde süre gelen bir sel olayı devam etmemektedir. süre gelen bir sel yoktur. Vatandaşlarımızı özellikle Başpınar mahallesinde evleri zarar gören vatandaşlarımız akrabalarının yanında tahliye olanlarımız var. Kamu misafirhanelerinde misafir ettiklerimiz var. Ancak altyapı bağlamında hem il merkezimiz de hem bu iki mahallemizde sıkıntılarımız var. Bu içme suyu elektrik değil de yol hasarları, konut ve iş yeri hasarları şeklinde cereyan etti. İnşallah yarın itibariyle hem sel yataklarında DSİ başta olmak üzere makineli tüm kurumlarımı gerekli hizmetleri verecekler. Gece boyunca da çalışmaya devam edeceğiz. Şunu belirtmek istiyorum. Her türlü zarar ziyan tespitini yapacağız. Hem tarımsal alan bağlamında hem de vatandaşımıza ait konutlar bağlamında. Ankara AFAD Başkanlığımızla ve Bakanlığımızla da koordinasyon içerisindeyiz. Tarım Bakanlığımızla koordinasyon içerisindeyiz. Konut ve sabit yapılar bağlamında da zararlarımızla ilgili AFAD Başkanlığımız gerekli desteği verecek. Bakanlığımız gerekli desteği verecek. Bölge milletvekillerimiz de konuları takip ediyorlar. Tarım alanları ve hayvan potansiyelimiz bağlamında gördüğümüz zararları da inşallah Tarım Bakanlığımız marifetiyle gidermeye çalışacağız. Can Erzincanlı hemşerilerimiz geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cana gelmemesi bizim için sevindirici. Malumunuz iklim değişiklikleri bütün dünyada olmak üzere bizim coğrafyamızı da etkiliyor. İnşallah tedbirlerimizi alarak en az zararla bu iklim değişikliğine adapte olmaya çalışacağız. Ben tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor can siperhane çalışan tüm personelimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.            

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!