Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yapıldı
Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonunda yapılan Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavında öğrenciler, zamana karşı yarıştı.
Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonunda yapılan Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavında öğrenciler, zamana karşı yarıştı.
Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ile Spor Yöneticiliği bölümlerine yerleşmek üzere yapılan özel yetenek sınavına toplam 321 aday başvurdu. Korona virüs (Covid-19) tedbirlerinin de uygulandığı sınavda aday öğrenciler, koordinasyon parkurunda engel geçişi, sağlık toplarının yerlerini değiştirme, hentbol topu ile hedefe temel atış, kasada öne takla, voleybol parmak pas, futbol topu ile minyatür kaleye atış, basketbol topu ile slalom, cimnastik sırası üzerinden sıçrama testinden geçtiler. Parkurda başarılı olan toplam 80 öğrenci, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi (40) ile Spor Yöneticiliği (40) için belirlenilen kontenjanlara yerleştirilecek.
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat sınav yerini ziyaret ederek sınavları yakın takip etti. Şat, Spor Bilimleri Fakültesinin ilk sınavını yapmış olmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm aday öğrencilere başarılar diledi.
Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavında başarılı olan öğrencilerin sınav sonuçları Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi web sayfasından duyurulacak olup, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için 06.09.2021- 07.09.202 tarihlerinde, Spor Yöneticiliği Bölümü için ise 09.09.2021- 10.09.2021 tarihlerinde kesin kayıtlar yapılacaktır.
Benzer Haberler
Gençlerden Hasbihal etkinliği
Salih Baba Yurdu'nda Kut-ül Amare zaferi film gösterimiyle anıldı
Refahiye Gençlik Merkezi’nde ebru ve el sanatları kursuna yoğun ilgi
Geleceğin Teknoloji Liderleri 13 Şubat Gençlik Merkezi’nde yetişiyor
23 Nisan Satranç turnuvası
Erzincan Öğrenci Yurdunda Peygamberimizin hayatı anlatıldı
Dijital Çağda Büyüyen Çocuklar
Kendileri Küçük, Yürekleri Kocaman