Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Gelindi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Erzincan Valiliği tarafından Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Erzincan Valiliği tarafından Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.
Düzenlenen programa; Vali Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve eşi, il protokolü, Şehit Aileleri, Gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programda sırasıyla birer konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, birlik ve beraberlik mesajları vererek, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı uzun ömürler dilediler.
Programda son olarak konuşan Vali Mehmet Makas, "Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde birliğimize, beraberliğimize, devletimize ve Aziz Milletimizin dünyaya nizam verme ülküsüne zarar vermek için yapılan haince bir kalkışmayı unutmamak ve unutturmamak adına beraberiz. Bu milletin asil evlatları vatan ve mukaddesat denildiğinde canını hiç tereddüt etmeden seve seve verenlerdir. 15 Temmuz'da da canlarını seve seve feda ettiler. Bu bayrağı indirtmediler. Ezanı susturtmadılar ve Anadolu Coğrafyasını birilerinin ileri karakolu haline getittirmediler. Bu vesile ile bütün şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizin Aileleri bizlere emanettir. Gazilerimiz bizim onurumuzdur, Allah hayırlı uzun ömürler versin hepsine. Allah, bizlere bir daha böyle ihanetler yaşatmasın." dedi.
Düzenlenen programda şehit yakınları ve gaziler ile aynı masayı paylaşan Vali Makas ve beraberindeki protokol mensupları, salonda bulunan masaları da tek tek gezerek, şehit aileleri ve gazileri le görüştüler.


Benzer Haberler
Erzincan’da Soğuk Zincir ve Modern İşletmelerle Süt Sektörü Güçleniyor
Yaban Hayatına Anlamlı Destek
Taşyola Çığ Düştü
İtfaiye Müdürlüğü 2025 yılında 4 Bin 287 olaya müdahale etti
Tanoğlu: Türk Bayrağı Bu Milletin Kırmızı Çizgisidir
Tanoğlu: “Erzincan’da Nöbetçi Noter Uygulaması Başlamalıdır”
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’dan Miraç Kandili Mesajı
AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı’dan Miraç Kandili Mesajı