Telefon
WhatsApp
Sarıgül’den, Seçim Değerlendirmesi

Sarıgül, Türk Halkı, Dünyada Ve Ülkemizde Demokrasiye Güç Ve Umut Verdi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 2 Nisan 2024 tarihinde TBMM’de bir basın toplantısı yaparak 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçimlerde CHP’nin bir neferi, bir ırgatı olarak çalıştığını belirten Sarıgül, Türk halkının dünya demokrasisine umut olduğunu, ülkemiz demokrasisine güç verdiğini söyledi. Sarıgül, geçim sıkıntısı çekenlerin ve haksızlığa uğrayanların iktidarı uyarma fırsatını kullandıklarının altını çizdi.

Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü:

PARLAMENTER SİSTEME DÖNMEK HERKESİN HAYRINA

Milletimizin sandıkta verdiği mesajları herkesin iyi okuması lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemizi yoruyor. Bu sistem partilere yük oluyor. Bu sistemin mecbur bıraktığı ittifakların yürümediği görüldü. Bırakalım, ittifakı millet sandıkta yapsın. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargıya dayalı demokratik parlamenter sisteme geçmemiz lazım.

EKONOMİYE ODAKLANALIM

İktidarıyla muhalefetiyle, ekonomiye odaklanmamız lazım. Seçimler partimiz açısından bir zaferdir. Ülkemizin nüfus ve ekonomik gücünün yüzde 70’ini barındıran iller CHP yönetimlerine geçti.

CHP, PSİKOLOJİK SINIRLARI AŞTI

“CHP, yüzde 25’i geçemez, Ak Parti lideri Erdoğan seçim kaybetmez, iktidarın alternatifi yok” gibi psikolojik sınırlar aşıldı. Cam tavanlar tuzla buz oldu. Halkımız CHP’ne, ülkemizin her zor döneminde o döneme uygun görevler vermiştir. Bu seçimlerin partimize yüklediği görev; işsizlik, yoksulluk, pahalılık altındaki kitlelerin derdine derman olmaktır. Ak Parti iktidarının merkezi idarede yapamadığı ne varsa CHP’li belediyeler olarak bizim yapmamız lazım.

BELEDİYELER YOLUYLA HALKIMIZI REFAHA ULAŞTIRMAMIZ LAZIM

Üreten, doyuran, istihdam yaratan bir belediye düzeni kurmamız lazım. Halkımızın bize verdiği görevi başarmalıyız. “Ne ezen ne ezilen insanca, hakça bir düzen” olsun diye başarmalıyız. 85 milyonun 85 milyonu için başarmalıyız.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!