Telefon
WhatsApp
Sahte çağrılarla hem hızları hem bilgileri denetleniyor

Erzincan 112 Acil Komuta Kontrol Merkezinde çalışan personelin eğitimi için hastaya müdahale tatbikatı yapıldı.

Erzincan’da İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İl Ambulans Servisinde 20 istasyonda görev yapan 208 görevli personele yönelik saha eğitimleri devam ediyor.

Erzincan 112 Acil Servisinde çalışan personelin bilgi, beceri ve tutum konusunda gelişimlerini sağlamak, 112 personelinin ne kadar süre içerisinde olay yerine varabildiği gibi çeşitli denetimler ve eğitimler veriliyor. Eğitimler kapsamında, Erzincan Yavuz Selim Mahallesinde Şehit Yaşar Erol Akansel Caddesi No: 23’de senaeryo gereği 55 yaşında bir vatandaşın solunum güçlüğü çektiği yönünde 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunuldu. Tatbikatta, senaryo gereği rahatsızlanan hastaya, acil servis ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapıldı.  Hastanın ilk müdahalesi ve durum tespitinden sonra hastanın en yakın hastaneye sevki gerçekleştirildi.
Yapılan tatbikat ile ilgili bilgi veren Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin: “Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri olarak mevcut ekiplerimizin gerek komuta merkezlerinde ki koordinasyonu, gerek istasyonlarımızdan çıkış hızları, gerekse vakaya ulaştıklarında vakalara yapılan müdahaleler ile ilgilii başlatmış olduğumuz çalışmalarda hem istasyonlarımızın denetimlerinin yapılması aynı zaman da istasyonda çalışan arkadaşlarımızın yapmış olduğu müdahaleleri bizim eğitim ekibimiz tarafından takip edilmesi, kısaca hem denetim hem de eğitim faaliyetlerinin aynı anda yürütüyoruz. İstasyon ekiplerimizin sahada yapmış oldukları müdahalelerde, yapmış oldukları uygulamalarda bir eksiklik, bir aksaklık yada eğitim anlamında bir sıkıntımız var mı? Bunları yerinde gözlemlemeye çalışıyoruz. Bu kapsamda İl Ambulans Servisi Başhekimliğimiz tarafından başlatılmış olan hem denetim hem de eğitim faaliyetlerimizi il genelinde sürdürüyoruz. Öncelikli olarak merkezden başladık. Bu beşinci denetimimiz ve eğitimimiz. Bundan sonra ki süreçte de tüm ilçelerimiz de ki tüm ekiplerimize aynı şekilde hem denetleme hem de yerinde eğitim faaliyetlerini sürdürerek inşallah devam edeceğiz. Burada temel amacımız bizim istasyonda faaliyet gösteren, saha da vatandaşımıza ilk müdahaleyi yapan arkadaşlarımızın gerek reaksiyon sürelerinin ölçülmesi, gerek komuta kontrol merkezi ile olan işbirliği, gerekse saha da yapmış oldukları bu uygulamaların, tedavilerin ve müdahalelerin etkin bir şekilde yerinde izlenmesi ve varsa bir eksiklik aksaklık anında müdahale edilerek bu arkadaşlarımızı daha fazla saha da dinamik bir şekilde tutmak. Bugün de az önce ki vaka da ortalama 1 dakika 50 saniye içerisinde bir reaksiyon süresinde gerçekten iyi bir reaksiyon süremizin olduğunu görüyoruz. Erzincan’da merkez de 7 ekibimizin olması Erzincan’ın ulaşılabilirlik açısından ulaşılabilir olması sebebiyle ulaşım süremizin de kısa olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Zaten Sağlık Bakanlığı politikaları gereği ilk 10 dakika içerisinde yüzde 98’lik bir ulaşım oranımız var. Buda ilimiz adına güzel bir hadise diye düşünüyorum. Yine kırsal alanlarda da yaklaşık yüzde 96’lık bir ulaşım oranımız ile Sağlık Bakanlığı standartlarının üzerinde vatandaşımıza bir ulaşım oranımız var. Eğitimlerimiz rutinde de devam ediyor. Sertifikasyon eğitimlerimize genel anlamda baktığımızda saha da etkin bir şekilde müdahale edilebildiğini buradan ifade edebilirim” dedi.

Daha sonra eğitimler ile ilgili açıklama yapan İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hüseyin Güven: “Erzincan genelinde toplam 52 ambulansımız var. Toplamda 20 istasyonumuz bulunmakta. 208 sağlık personelimiz bulunmakta. Bunların eğitimlerine eğitim birimimizde ki arkadaşlarımızla devam etmekteyiz. Bugün genel durum bozukluğu ve ardından kalp durması olan bir hastanın simülasyonunu yaptık. Arkadaşlarımız total de 15 dakika da hastanın hastaneye naklini gerçekleştirdi. Eğitimlerimiz saha da ki arkadaşlarımızın her türlü vakaya hazır olması için devam etmekte” dedi.

 İl Ambulans Servisi Eğitim biriminde çalışan paramedik Semra Gazi ise eğitimler hakkında: “Eğitimlerimiz bir senedir düzenli olarak devam etmekte. Temel modül eğitimleri ile başlayıp saha da arkadaşların eksiklerini tamamlamak adına dört temel eğitim modüllerimiz devam etmekte. O eğitimlerin de saha da dönüşünü almak için de arkadaşlarımız saha denetimi adı altında denetimlerimiz başladık. Amaç hem eksiklerimizi tamamlamak hem de aktif olmalarını sağlamak adına bu denetimlere başladık. Verdiğimiz eğitimleri saha da görmek bizi mutlu ediyor. Hataları en aza indirerek müdahaleler devam ediyor. Eğitimlerin meyvelerini saha da eğitimlerde görmek bizi mutlu ediyor. Ekiplerimiz saha da daha güvenli ve daha temkinli yaklaşıyorlar. Denetimlerde bu algıyı açık tutuyor” diye konuştu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!