Telefon
WhatsApp
Minik Öğrencilere Çiftlik Gezisi

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilkokul çocuklarına yönelik olarak çiftlik gezisi düzenledi. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen gezide çocuklar doğa ile içiçe bir gün geçirdiler. Merkeze bağlı Kilimli köyünde Yönetmen Kutlu Ataman’a ait Palanga çiftliğine giden Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri çiftlikte büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanları ile keyifli bir gün geçirdiler.

Çiftlik gezisinde açıklamalarda bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, “Bugün burada yapmış olduğumuz etkinliğin amacı; ilimizde geniş bir kitlenin geçim kaynağı olan hayvancılık mesleğinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevdirmek, tanıtmak ve bu kapsamda farkındalık oluşturmaktır. Son zamanlarda çocukların eve kapanması ile birlikte çiftlik ve köy hayatından uzaklaşması ile tüketime odaklı bireyler yetişmektedir. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak olan, miniklerimize bu faaliyet ile hayvancılığı tanıtacak, sevdirecek ve beklide bu mesleğe yönelecekleri bir etkinlik olacaktır. Yavuz Selim İlkokulu 1-B sınıfı öğrencilerini Erzincan ilinde örnek bir işletme olan Palanga Çiftliğini gezdirmek ve çiftlik hayatını tanıtmak bunların yanı sıra çiftlikte nelerin yapılacağını göstermeyi hedefledik. İlerleyen zamanda bu tür etkinliklerimizi Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılıklı olarak organize ederek farklı okullarla da yapmayı planlamaktayız. Amacımız çocuklarımıza hem ilimizi tanıtmak, hem de tükettiğimiz bitkisel ve hayvansal ürünlerin soframıza gelene kadar geçirdikleri aşamalar hakkında bilgilendirmektir” diye konuştu.

Çocuklara Palanga Çiftliği hakkında bilgi veren film yönetmeni Kutluğ Ataman ise doğaya saygı içerisinde kurdukları çiftlik hakkında öğrencilere bilgi verdi. Ataman, “2 yıldır yaşanan pandemi sürecinde gıda üretiminin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. İnsanlığın devamı için gıdanın, doğanın, suyun ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu çocuklarımıza çok iyi anlatmalı, doğaya, toprağa ve suya duyarlı bireyler yetiştirmeliyiz” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!