Telefon
WhatsApp
Matematik Eğlenceli Bir Oyundur

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı “Matematik Eğlenceli Bir Oyundur” Tübitak Projesi kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Eğitim Fakültesinde gerçekleşen etkinliklere Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya,  Proje Danışmanı Dr. Öğr Üyesi Oben Kanpolat, Proje Yürütücüsü Nazlıcan Baran, Proje Araştırmacıları Zeliha Yüce, Firdevs Zehra Özkan, Gülsüm İlayda Çetin, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Proje kapsamında Go Oyunu Atölyesi, Tangram Oyunu Atölyesi Mangala Oyunu Atölyesi, Jenga Oyunu Atölyesi,Soma Küpü Oyunu Atölyesi, Reversi Oyunu Atölyesi, Mikado Çubukları Atölyesi, Satranç Oyunu Atölyesi, Triangle Math Üçgen Oyunu Atölyesi Sihirli Üçgen Ve Kareler Oyunu Atölyesi kurularak  Erzincan’da eğitim gören ilköğretim öğrencilerine oyunlar oynatıldı.  Atölyeleri  ziyaret eden Rektör Levent, proje hakkında bilgi aldı ve öğrenciler ile sohbet etti.

Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Oben Kanpolat 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı  “Matematik Eğlenceli Bir Oyundur” Tübitak Projesi nin amacının matematik ile alakalı çeşitli oyunlar ile öğrencilerin matematiksel düşünme becerilerini artırmaya yönelik etkileşimli ve keyifli bir deneyim sağlamak ve matematiği daha ilgi çekici hale getirebilmek olduğunu söyledi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!