Telefon
WhatsApp
Maden işçisi, son yolculuğuna uğurlandı

İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak altında kalan işçilerden Adnan Keklik'in (42) cenazesi toprağa verildi.
İliç ilçesinde Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'e ait altın madeninde, 13 Şubat'ta meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 işçiden Adnan Keklik'in cansız bedenine dün sabah saatlerinde ulaşıldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Adnan Keklik için İliç merkez Yusuf Demir Camiinde kılınan cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Anagold Ülke Müdürü Cengiz Demirci, Keklik ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Bayraktar ve Işıkhan, Adnan Keklik'in yakınlarını teselli etti.
Erzincan Müftüsü Muharrem Gül'ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası alınan helallik sonrası Keklik'in cenazesi ilçe mezarlığına toprağa verilmek üzere götürüldü.


İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelanın ardından toprak altında kalan 9 işçiden sadece 2'sinin cansız bedenine ulaşılabildi. Çok sayıda iş makinesi ve personelin katıldığı aramalarda 5 Nisan günü işçilerden Uğur Yıldız'ın naaşı bulunarak toprak altından çıkarıldıktan sonra Otlukbeli ilçesi Avcıçayırı köyü mezarlığında toprağa verilmişti. Ekipler, toprak altında kalan 7 işçiye ulaşabilmek için çalışmasını sürdürüyor.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!