Kesme Kadayıf Yarışması
“Hünerli Ellerden Tescilli Lezzetler Projesi” kapsamında “Hünerli Eller Kadın Kooperatifi, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzincan Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Kesme Kadayıf Yarışması" ödül programı düzenlendi.
“Hünerli Ellerden Tescilli Lezzetler Projesi” kapsamında “Hünerli Eller Kadın Kooperatifi, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzincan Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Kesme Kadayıf Yarışması" ödül programı düzenlendi.
Programa Vali Hamza Aydoğdu’nun Eşi Emine Aydoğdu; Belediye Başkanı Bekir Aksun'un eşi Ürküş Aksun, Vali Yardımcısı Rumeysa Sena Kurt, protokol eşleri ve çok sayıda davetli ile birlikte “Hünerli Ellerden Tescilli Lezzetler Projesi” kapsamında “Hünerli Eller Kadın Kooperatifi, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzincan Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Kesme Kadayıf Yarışması" ödül programına katıldılar.
Toplamda 26 yarışmacının katıldığı ve tatlı bir rekabetin yaşandığı programda konuşan Vali Hamza Aydoğdu’nun Eşi Emine Aydoğdu, düzenlenen programın sadece bir yarışmadan ibaret olmadığına vurgu yaparak “Düzenlenen bu yarışma sadece bir yarışma değil, aksine derin bir kültürel mirasın yaşatılması yolunda bir adım olduğunu belirtmek isterim. Biz burada, emek veren kadınlarımızın alın terini, onların üretme heyecanını, en önemlisi de Erzincan mutfağının geleneklerini yaşatma heyecanını gördük. Her bir tabağın, sadece bir tatlı değil, aynı zamanda annelerimizden miras kalan bir hikâye ve el emeği göz nuru olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Erzincan'ımızın coğrafi işaretli tatlısı olan kesme kadayıfın hak ettiği değeri kazanmasının ve ekonomiye kattığı değerin somut bir kanıtıdır. Yarışmaya katılan tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.
Programın sonunda yarışmada derece elde eden kadınlara Vali Hamza Aydoğdu'nun eşi Emine Aydoğdu ve protokol eşleri tarafından ödülleri takdim edildi.


Benzer Haberler
Kesme Kadayıf Yarışması
33 bin 357 Yolcuya Hizmet Verildi
Biz Bir Aileyiz
İliçli siyasiler ve muhtarlar yetkilere seslendi: “Sesimizi duyun, madeni açın”
Bakan Yardımcısı Mumcu’dan Erzincan’a Müjde
Vali Aydoğdu’dan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun: En büyük engel körelmiş kalplere sahip olan zihniyetlerdir
Alpay Kabadayı’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı