Telefon
WhatsApp
Kemaliye’ye Dev Turizm Yatırımı: İlçenin En Yüksek Yatak Kapasiteli Otel Projesi Onaylandı

Erzincan’ın doğa ve kültür turizmiyle öne çıkan ilçesi Kemaliye, tarihinin en büyük konaklama yatırımına hazırlanıyor. Kemaliye Belediye Başkanı Erdem Atmaca, Ankara’da yürütülen yoğun temaslar neticesinde ilçenin bugüne kadarki en yüksek yatak kapasiteli otel projesinin onaylandığını müjdeledi.

Ankara Temaslarından Müjdeli Haber

Kemaliye’nin turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü bir noktaya taşımak için 2024 yılından bu yana kararlılıkla çalıştıklarını belirten Başkan Erdem Atmaca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından projenin ve gerekli kaynağın kesinleştiğini ifade etti.

İlçenin geleceğine dönük her fırsatı değerlendirdiklerini vurgulayan Atmaca, "Ankara’da her platformda Kemaliye’mizi anlatıyor, yatırımları ilçemize kazandırmak için kapıları tek tek çalıyoruz. Uzun süredir takip ettiğimiz bu dev projenin onaylanması ve kaynak oluşturulması aşamasında çok önemli bir mesafe katettik" dedi.

Yerel Ekonomiye ve İstihdama Can Suyu

Yeni otel projesinin yalnızca bir konaklama tesisi olmanın ötesinde ilçe ekonomisine çok yönlü katkı sunacağını belirten Belediye Başkanı Atmaca, yatırımın sağlayacağı kazanımları şu sözlerle özetledi:

  • Yeni İstihdam: İlçedeki gençlere ve vatandaşlara yeni iş imkânları doğacak.

  • Kapasite Artışı: Kemaliye’nin kronikleşen yatak ve konaklama sorunu büyük ölçüde çözülecek.

  • Ekonomik Canlılık: Tesis; esnafa, yerel üreticiye ve ilçe geneline doğrudan ekonomik girdi sağlayacak.

  • Turizmde Sıçrama: Kemaliye’nin bölge turizmindeki çekim gücü ve rekabet kalitesi artacak.

Projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı yetkililere teşekkür eden Erdem Atmaca; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’a ve AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı’ya şükranlarını sundu.

Açıklamasını Kemaliye halkına hayırlı olsun dilekleriyle tamamlayan Atmaca, "Söz verdik; durmadan çalışıyor, Ankara’nın yollarını aşındırıyoruz. Kemaliye’mizin geleceği için mücadele etmeye, üretmeye ve ilçemize yeni yatırımlar kazandırmaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!