Telefon
WhatsApp
Kemaliye Şenlikleri Başladı

Uluslararası 43. Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenliği 01 Temmuz 2022 tarihinde başladı.

Doğu´nun saklı Cenneti Kemaliye'de düzenlenen şenliklere yurt içi ve yurt dışından yüzlerde sporcu katılıyor.
Başlayan Uluslararası 43. Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenliğinde wingsuit etkinliği, Karanlık Kanyon da Sırat on Fırat” hattından basejump etkinliği, Via Ferrata tırmanışı, TDF Uluslararası Kaya Tırmanışı, SADOK Downhill bisiklet etkinliği ve kamp, yer alacak.

Şenlikler hakkında bilgi veren Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman: "Bu sene 43'üncüsünü düzenleyeceğiz nasip olursa. 43 yıl önce halı panayırı olarak düzenlediğimiz ve daha sonraları da uluslararası boyutlara taşımak için doğa sporları ve kültür festivali olarak değerlendirdiğimiz bizim için olmazsa olmazımız doğa sporları ve kültür festivalimiz. 2019 yılında seçildiğimizden bu yana bizim bir hedefimiz vardı. Kemaliye'mizi dünyanın en sayılı en saygın turizm kenti yapmak. Bunun için adım adım ilerliyoruz. Geçen yıl 9 kişiden oluşan bir komite kurarak çalışmalarımızı başlattık. Unesco Dünya Kültür Mirası Geçici listesine girdik. Çok şükür bunu hep beraber başardık. Daha sonra da bu yılda Cittaslow (sakin şehirler) ağına katıldık. Bu her ilçeye nasip olmayan büyük ödüllerdir. Emin adımlarla bahsettiğim gibi dünyanın en iyi en güzel en hoş turizm kenti olmak adına ilerliyoruz. Pandemiden çıkmamız nedeniyle bu sene ki spor aktivitelerimiz bayağı bir kalabalık. Uluslararası düzeyde sporcularla beraber inşallah halkımızı ve Türkiye'mizi mutlu etmeye çalışacağız. Türkiye'mizin ve Eğin'imizin adını dünyada duyurmaya çalışacağız" dedi.

Kemaliye Kültür Ve Kalkınma Vakfı Başkanı Mustafa Feridun Çelikmen, ise bir çok farklı ülkeden sporcunun şenliklere katıldığını ifade ederek: "Türkiye'nin en geniş katılımlı, içerik olarak en zengin doğa sporları şenliğini bu sene 43'üncü kez gerçekleştiriyoruz. Bütün dünyayı kasıp kavuran Kovid pandemisinde bile şenlik ateş,ini söndürmedik. 41 ve 42'incisini gerçekleştirdik. Bu sene maske de yok. Bir takım kolaylıklar rahatlıklar var. Mesafe hijyen konusunda daha rahatız. Bizim en büyük avantajımız doğada yapılıyor bu şenlikler. Bu sene yenilikler var. Her sene bir şeyler eklemeye çalışıyoruz. Yine wingsuit var. Türkiye'nin ilk ve tek "Via Ferrata" parkurundan demirden yol parkurundan çıkarak dünya çapında sporcular geliyor buraya. Fransa'dan, Almanya'dan, Amerika'dan, Avusturalya'dan gelen sporcularımız var. Bizim Türk sporcumuz var. Kemaliye'de uçuşunu yaptı Cengiz Koçak. Onunla beraber hem wingsuit yapacaklar hem de Karanlık Kanyon da basejump yapacaklar. Cennete açılan kapı rotası eşsiz bir rota. Burayı çok severek geliyor yabancı sporcular özellikle. Yine değişik spor dallarında Meksika'dan, Tunus'tan, Litvanya'dan gençler var. Koşularda özelikle üç mesafe 5-10 ve 22 bin metre koşular olacak. İnşallah önümüzde ki sene de 45 bin metre üzerinde bir ultra maraton olacak. Yine su sporları devam edecek. Ata sporumuz cirit var. Onları da keyifle izleyeceğiz. Kültürel etkinlikler var. Efsane bir ÜFTUD ekibi geliyor. Buranın yöresel kültürünü anlatan konserler verecekler. Ümit ediyorum ki 43'üncü şenliklerimiz de çok keyifli geçecek" dedi.

Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş, şenliklerin kazasız bir şekilde tamamlanmasını dileyerek: "Şenliklerimiz bu sene başladı. 4 gün sürecek. bunun içerisinde hem kültürel hem de sportif faaliyetler var. Doğa ile insanı bir araya getiren, kültürü bir araya getiren, hem insan sağlığına iyi gelen hem de kültür vesilesiyle insanın medenileşmesini sağlayan böyle Türkiye'nin önemli bir ilçesinde Anadolu'nun kök hücresi Kemaliye'mizde doğal güzelliklerin yeşilliklerin içerisinde bir festivale başladık. inşallah güzel bir şekilde kazasız belasız bitirmiş oluruz" diye konuştu.           

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!