Kemaliye-Başbağlar kara yolu ulaşıma kapatıldı
Kemaliye-Başbağlar kara yolunda meydana gelen heyelan, ulaşımı çift yönlü trafiğe kapattı.
Kemaliye-Başbağlar kara yolunda meydana gelen heyelan, ulaşımı çift yönlü trafiğe kapattı.
Erzincan v e çevresinde etkili olan sağanak yağış sonrası Kemaliye-Başbağlar kara yolunda meydana gelen heyelan, ulaşımı çift yönlü trafiğe kapattı.
Etkili olan sağanak yağış dolayısıyla, Kemaliye-Başbağlar kara yolunun büyük bir bölümünde heyelan sonrası çöküntü oluştu.
Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan, bölgeye gelerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölgeye sevk edilen ekipler güvenlik önlemi aldı.
Kemaliye Kaymakamlığının sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada,
“Yağış ve Sel Nedeniyle Yol Çökmesi Hakkında Duyuru
İlçemiz Gökçeköy Ziyaret HES – Aşağıumutlu Köyü yolu üzerinde, 04 Mayıs 2026 günü saat 02.20 sıralarında aşırı yağış ve sel nedeniyle yolun bir bölümünde çökme meydana gelmiştir.
Söz konusu güzergâh Aşağıumutlu, Yukarıumutlu ve Başbağlar köylerini birbirine bağlamakta olup, olayın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde bölgeye sevk edilmiştir. Elazığ DSİ 9. Bölge Müdürlüğü ve Erzincan İl Özel İdaresi ekipleri de çalışmalara destek vermektedir.
Kaymakamımız Sn. Emirhan Arıkan, ilgili kurum amirleriyle birlikte bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulunmuş, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almıştır.
Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli emniyet tedbirleri alınmış olup, yol çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır.
Ulaşım alternatif güzergâh üzerinden kontrollü şekilde sağlanmakta olup, çöken yol kesiminde onarım çalışmaları devam etmektedir.
Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi


Benzer Haberler
Kemaliye-Başbağlar kara yolu ulaşıma kapatıldı
Meclis Başkanı Şireci'den 23 Nisan Mesajı
Milletvekili Süleyman Karaman’dan Erzincan’a Kentsel Dönüşüm Müjdesi
Bu Leylekler Erzincan'ı Sevdi
Başkan Bekir Aksun, Kadir Gecesi Dolayısıyla Bir Kutlama Mesajı Yayınladı
Kızılay Erzincan Şubesi mahsur kalan vatandaşların yardımına yetişti
Eğitim öğretime bir gün ara verildi
Taşımalı Eğitime Bir Gün Ara Verildi.