Telefon
WhatsApp
Kayak severler geç açılan sezonda pistlere akın etti

Uzun süredir bekleyen yağışların ardından yeterli seviyede kar kalınlığına ulaşılan Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde kayak sezonu açıldı. Birçok ilde olduğu gibi Erzincan'da da 2023 sezonu kar yağışı olmaması sebebi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinden gitmesi sebebiyle kayak sezonu bu sene geç açıldı. Sezonun ilk günün de kayak sever tesislere yoğun ilgi gösterdi.
Erzincan'da etkili olan kar yağışının ardından Ergan Dağı Kayak Merkezinde sezon açıldı. Erzincan´daki 2 bin 970 rakımlı Ergan Dağı Kış Sporları Merkezinde, kar kalınlığının yeterli seviyeye gelmesiyle kayak sezonu açıldı.
Munzur Dağları'nın eteklerinde kurulan Ergan Dağı Kayak Merkezi kayak sezonunu açtı.
15 Kilometre uzunluğundaki kayak pistinin yapılan çalışmalar ile 17 kilometreye çıkması ile Türkiye'nin en uzun kayak merkezi unvanına sahip olan merkezinde kar yağışının ardından kayak sezonu açıldı.
Munzur Sıra Dağlarının eteklerinde bulunan, 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Kayak Merkezi, toplam 17 km uzunluğundaki pisti ile kayak severleri bekliyor.
Pist uzunluğu ve kar kalitesi ile Türkiye’deki önemli kayak tesislerinden birisi olan Ergan Dağı Kayak Merkezin de yapılan çalışmalar ile kayak merkezi yeni sezona açıldı. Her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce kayak severi ağırlayan kayak merkezi, doğasıyla da ziyaretçilerine eşsiz manzaraya karşı kayak yapma imkanı sunuyor. Erzincan il merkezine 17 kilometre, havalimanına 13 dakika mesafede bulunan Ergan Dağı´nda yer alan, 17 kilometre kayak yapma alanına sahip kayak merkezinde farklı zorluk derecesine sahip 4 pistiyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kayak sezonunun açılmasına sevindiklerini ifade eden Kayak sporcusu İlayda Reyyan Koşan: "13 yaşındayım. Ergan Dağında pisti açtık. Çok güzel oldu. Karda yağıyor. Pist açıldı. Çok güzel. Hem antrenman yapıyoruz hem eğleniyoruz sporcu arkadaşlarımızla. Herkesi buraya bekliyoruz" dedi

Bir diğer sporcu Eren Yavuz: "Uzun zamandır Erzincan'a kar yağmasını bekliyorduk. İki gün önce de güzel bir kar yağdı. Bizde kayak severler olarak Ergan Dağını açmış bulunmaktayız. 2023 sezonu hayırlı olsun. Herkesi bekleriz" diye konuştu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!