Kamaloğlu, Dünya İkincisi Oldu
Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Karate, Boks ve Güreş branşlarında yapılan final müsabakaları ile sona erdi.
Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Karate, Boks ve Güreş branşlarında yapılan final müsabakaları ile sona erdi.
Müsabakalar sonunda 36 altın, 34 Gümüş, 64 bronz ve toplamda 134 madalya kazanan Türkiye ülke sıralamasında büyük bir farkla ilk sırada yer aldık. Wushu, Sambo, Karate, Güreş, Muaythai ve Boks branşlarında 10 gün boyunca mücadele eden ve büyük başarılara imza atan sporcular arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesini temsil eden Elvira Kamaloğlu, Dünya ikincisi oldu.
26-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun'da düzenlenen Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Güreş Şampiyonasında 57 kg da Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesini temsil eden Elvira Kamaloğlu, Dünya 2.si oldu.
Dünya genelinde 90 üniversiteden öğrencilerin katılım sağladığı şampiyonada Elvira Kamaloğlu, ikinci tur çeyrek finalde Ukraynalı rakibini tuş edip, yarı final maçında Macaristanlı rakibini teknik üstünlükle yenerek finale kaldı. Final maçında Moğolistanlı rakibi ile mücadele eden Kamaloğlu, şampiyonayı ikinci olarak tamamladı.


Benzer Haberler
ASKF’de Emin Turan Yeniden Seçildi
Erzincanlı Sporcular Avrupa Badminton Şampiyonası’nda Tarih Yazdı
Erzincan ASKF seçime gidiyor
Erzincan’da Dart Heyecanı Başlıyor
Ergan Dağı Kayak Merkezinde gerçekleştirilen Basejump atlayışı nefesleri kesti
FIS Snowboard Cross European Cup 2026, Erzincan’da
Erzincanspora Çare Emir Sarıgül mü?
Base jump atlayışı nefesleri kesti