Telefon
WhatsApp
Kadın Çiftçi, Bakanlık Hibesi İle Üretim Yapmaktan Mutlu

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Erzincan'da uygulanan yüzde 75 hibeli Kadın Girişimcilerin Geliştirilmesi Projesiyle domates fidesi temin edilen kadın üretici Sema Eren, aldığı hibe ile ürettiği ürünleri satarak hem kendi ekonomisine hem de ülke ekonomisine kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Erzincan Valiliği himayesinde kurulan “Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifi”  üyesi 150 kadın girişimciye Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerle 205 dekar alanda 416.000 TL tutarında 200 bin domates, 115 bin kapya biber fidesi dağıtımı yapılmıştı.

Bakanlık tarafından verilen desteklemeden faydalanan Erzincan’da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Adnan Menderes Üniversitesi Edebiyat bölümü mezunu 42 yaşında ki Sema Eren, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Erzincan'da uygulanan yüzde 75 hibeli Kadın Girişimcilerin Geliştirilmesi Projesiyle aldığı domates fidelerini toprakla buluşturduktan sonra şimdi de hasat etmenin mutluluğunu yaşıyor. Hem ülke hem de kendi ekonomisine katkı sağlayan Eren, aynı zaman da 100 kişiye de istihdam sağlıyor.

 

Sema Eren; "Ben domatesi ilk kez köyümüzde tanıtmak istedim. Hatta ilk başladığımda herkes bana söylediği şey 'Sen bu ürünü nasıl satacaksın nasıl üreteceksin' şu an geldiklerinde diyorlar ki 'Demek ki bu köyde domateste üretiliyormuş. Domatesin satışında da bir problem yokmuş. İleride bu ürünlerle ülkemize faydalı olmak istiyoruz.' diyorlar burada ki çiftçi kardeşlerim. Şu ana kadar 100 kişiye istihdam sağlamaya çalıştık. Verim olarak 60-70 ton kadar domates verimi bekliyoruz. Herkes üniversite mezunu bir bayanın domates üretemez çiftçilik yapamaz dediği bir köyde ben bu üretimi Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün desteği ile yapmaya çalıştım. Sağ olsunlar bu sene Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çok destekledi. Teknik bilgi ve fide olarak çok destekledi. İnşallah seneye de farklı bir ürünle desteklenmeyi bekliyorum."

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!