Telefon
WhatsApp
Jeotermal Serada Hasat Başladı
Jeotermal kaynakları, verimli toprakları, ve mikroklima özelliği ile seracılıkta her geçen gün yatırımcıların ilgisini çeken Erzincan'da, 40 dekarlık alanda kurulan ve bu yıl ilk defa üretime başlayan jeotermal serada ilk hasat yapıldı.
Erzincan’ın Akyazı Mahallesinde kurulan serada ilk hasat Erzincan Valisi Sayın Hamza Aydoğdu’nun katılımlarıyla gerçekleşti. Serada üretime başlayan işletme sahiplerini tebrik eden Erzincan Valisi Sayın Hamza Aydoğdu, üretime başlayan jeortemal seranın Erzincan adına gurur verici olduğunu söyledi. İşletme sahibi Baycan Sarısu’dan bilgi alan Erzincan Valisi Sayın Hamza Aydoğdu, basın mensuplarına ve katılımcılara domates ikram etti.
Erzincan’ın ilk jeotermal serası, bölgeden çıkan ortalama 45 derecelik sıcak suyla ısıtılıyor. İşletme bölgede yakın zamanda 120 dekarlık alanda daha sera inşaatına başlayacak.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erzincan Valisi Sayın Hamza Aydoğdu, Erzincan’da son yıllarda yapılan yatırımlarda sera varlığının 600 dekarın üzerinde olduğunu kaydederek, geçtiğimiz hafta ihalesi yapılan 350 dekarlık toplu sera bölgesinin kurulması ve ardından Akyazı Mahallesi Aktoprak mevkisinde yapılacak olan sera OSB’nin kurulmasıyla Erzincan’ın sera varlığının katlanarak artacağını söyledi.
Seraların Erzincan’a kazandırılması noktasında emeği geçenlere teşekkür eden Erzincan Valisi Sayın Hamza Aydoğdu, yeni yapılacak sera bölgeleri ile yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlanacağını kaydederek, Erzincan’da modern üretim teknikleri kullanılarak üretilen tarım ürünlerinin, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda tüketicilere ulaştırılacağını söyledi
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!