Telefon
WhatsApp
İngiltere Vizesi Almanın Yolları

İngiltere’yi ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümü, İngiltere’ye giriş yapabilmek için İngiltere vizesi almak zorundadır. İngiltere’ye vize başvuruları ise vize danışmanlık merkezlerinden veya İngiltere konsolosluğunun resmi web sitesi üzerinden yapılmaktadır. İngiltere’ye vize almak için başvurunun seyahatten en az 30 gün önce yapılması gerekmektedir.

 

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

 

İngiltere vizesi, Birleşik Krallık’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının alması gereken resmi bir belgedir. İngiltere'ye vize alarak sadece İngiltere'ye değil, İskoç'ya, Kuzey İrlanda ve Galler bölgesine de seyahat edilebilmektedir, ancak İrlanda'ya seyahat etmek isteyen kişilerin Schengen vizesi almaları gerekmektedir. İngiltere vizesiyle İngiltere'ye 180 gün içinde 90 günü aşmayan sürelerde seyahat edilebilmektedir.

 

İngiltere Vize Türleri

 

İngiltere hükümeti kendi vatandaşı olmayan kişilere birçok farklı vize vermektedir. Türkiye'den İngiltere'ye en yaygın başvurulan İngiltere vizesi, standart ziyaretçi vizesidir. İngiltere standart ziyaretçi vizesi, turistik vize, eğitim vizesi, ticari vize, çalışma vizesi gibi vizeleri kapsamaktadır. Bunların dışında İngiltere üzerinden başka bir ülkeye geçiş yapmak isteyenlerin İngiltere transit vize başvurusunda bulunmalıdır.

 

İngiltere vizesi almak için izlenecek yollar. Detaylar içinhttps://www.vizemerkezi.com/ingiltere-vizesi/

 

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

 

İngiltere vizesi almak için vize danışmanlık merkezlerine başvurabilir veya İngiltere konsolosluğunun web sitesi üzerinden başvurunuzu online olarak yapabilirsiniz. İngiltere’ye vize başvurunuzu yapmadan önce vize türünüzü seçmeli ve başvuru formu dışında vize için istenen belgeleri hazırlamış olmalısınız. Vize belgelerini hazırladıktan sonra konsolosluğun web sitesinden İngiltere vize başvuru formunu doldurmalısınız. Başvuru formunu doldurduktan sonra, konsolosluğun sizi yönlendireceği ödeme kanallarından vize başvuru ücretini yatırmalı ve ücreti yatırdığınıza dair dekontun ve başvuru formunun çıktısını almalısınız. Daha sonra, konsolosluktan vize randevusu almalısınız. Vize randevusunda parmak izi ve biyometrik veri taraması yapılacak, belgeleriniz sizden teslim alınacaktır. Vize onay sürecinizde herhangi bir aksaklık yaşamamak için belgelerinizin eksiksiz olmasına ve vize randevunuza zamanında gitmeye dikkat etmelisiniz.

 

İngiltere Vizesi Kaç Günde Onaylanır?

 

İngiltere vize sonuçları, genellikle 2-3 hafta içinde alınmaktadır. Ancak resmi tatiller ve konsolosluğun yoğun olduğu zamanlarda bu süre uzayabilmektedir. İngiltere vizenizin en kısa sürede onaylanabilmesi için vize başvuru formunu eksiksiz ve hatasız doldurmanız, belgelerinizi eksiksiz teslim etmeniz çok önemlidir. Vizeniz onaylandığında vizenizi başvurunuzu yaptığınız danışmanlık merkezinden teslim alabilirsiniz.

 

Ekspress İngiltere Vizesi

 

İngiltere vize onayı başvuru işlemlerinde bir sorun olmadığı takdirde, yaklaşık 15 gün içinde alınmaktadır. Ancak acil durumlar için İngiltere konsolosluğu ekspress vize hizmeti de sunmaktadır. Ekspressİngiltere vizesi, acil vize almak isteyenler için ek ücret talep edilerek sunulan özel bir hizmettir. İngiltere konsolosluğundan ekspress vize hizmetine başvurarak vizenizi 5 gün gibi çok kısa sürelerde alabilirsiniz. İngiltere konsolosluğunun vize hizmetleri hakkında daha detaylı bilgilere vize danışmanlık merkezlerinden ulaşabilirsiniz.

 

İngiltere Vize Ücretleri 2023

 

İngiltere vize ücretleri 2023 yılında güncellenmiştir. İngiltere’ye vize alırken ödenen ücretler, vize türüne ve ülkede kalış süresine göre değişmektedir. 2023 yılı için en fazla 6 ay süresi olan standart İngiltere ziyaretçi vizesi ücreti 129 dolardır. 2 yıllık İngiltere ziyaretçi vizesi ücreti 485 dolar, 10 yıllık İngiltere vize ücreti ise 1079 dolardır. İngiltere vize ücretleri 6 yaşından küçük çocuklar için alınmamaktadır.

 

İngiltere Vize Türleri 2023 İngiltere Vize Ücreti

 

6 aylık İngiltere Vizesi 129 dolar

 

2 yıllık İngiltere Vizesi 485 dolar

 

5 yıllık İngiltere Vizesi 864 dolar

 

10 yıllık İngiltere Vizesi 1079 dolar

 

İngiltere Akademik Ziyaretçi Vizesi (6-12 ay) 258 dolar

 

İngiltere Evlilik Vizesi 129 dolar

 

İngiltere Tıbbi Tedavi Vizesi (6 aydan uzun) 258 dolar

 

 

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!