Telefon
WhatsApp
İlk Ders Zili Çaldı

Erzincan’da bugün ilk ders zili çaldı. 2022- 2023 eğitim- öğretim yılı 41 bin 500 öğrenci öğrenimine başladı. 

Erzincan merkezde yeni eğitim öğretim yılı çerçevesinde Bahçelievler İlkokulunda ve ilçelerde programlar düzenlendi. 

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası Kutlama programı Erzincan Bahçelievler İlkokulu’nda gerçekleşti.

İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında öncelikle İl Protokolü, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Erzincan Belediyesi Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti.

Ardından Bahçelievler İlkokulunda düzenlenen kutlama programı kapsamında okul öğretmenlerinin organize ettiği ve öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösteriler düzenlendi.

 Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün açılış  konuşması gerçekleştirdi. Gün burada yaptığı konuşmasında; “Bugün Eylül ayının serinliğini yüreğimizde hissetmiş olduğumuz 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk günü. Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’ımızda da ilk defa okula başlayan öğrencilerimizle birlikte çoğalıyoruz. Bu hafta aynı zamanda İlköğretim Haftası. İlköğretim sadece eğitim almak değil kişilik gelişmesi açısından çok önemli bir sürecin gelişmesini de temsil etmektedir. Eğitim davası aslında insan olma davasıdır. Okullarımız öğrencilerimizin ikinci evidir. Unutmayalım ki okul öğretmeni kadar iyidir. Öğretmenlerimiz olarak en değerli kaynağımız birbirilerinizdir derken birlikte hareket etmemiz manasında kullanıyorum bunu. Çünkü yıllar önce eğitim şehri Erzincan dedik. Ondan sonra eğitimin Odak Noktası Erzincan dedik. Bu yıldan itibaren de başarı üreten şehir Erzincan diyoruz. Çünkü okul öncesi okullaşmada ilk 3’te olan ilimiz, okul sporlarında 1’de olan ilimiz, TÜBİTAK 4004, 4006, Ortaokul Lise Öğrencileri araştırma projelerinde ilk 5’de olan ilimiz akademik başarıda özellikle liselere girişte 60-70’lerde şu anda ilk 5’te olan ilimiz. İşte bunların hepsi öncelikle taş üstüne taş koyanların eseri, ciddi bir alt yapı ile derslik başına düşen öğrenci sayısının 17 olması ve 10 yıldan beridir tekli eğitim yapan bir il olmasından dolayı gerçekten fiziki altyapıya ve insan kaynağına ciddi yatırım ve desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve Başbakanımıza teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının hayırla vesile olmasını yüce Mevladan niyaz ediyorum.”dedi.

Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise; “Bugün yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıç günündeyiz. 2022-2023 eğitim öğretim yılı hepinize, hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bir bilim insanı “Bana 100 tane çocuk verin. 20 yıl sonra ne istiyorsanız onu size vereyim.” Diyor. Biz de Türk Milletinin asli unsurları, evladı olarak insanlığa hizmet eden nesiller istiyoruz diyor hepinize saygılar sunuyoruz. İyi ki varsınız.” İfadelerine yer verdi.

İl Protokol konuşmalarının devamında konuşan Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve Burhan Çakır ise konuşmalarında ; “2022-2023 eğitim öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun. Erzincan’a İlkokula yeni başlayacak 3 bin 454 öğrencimiz var. Gerek yeni okula başlayan gerekse de eğitim hayatına devam eden öğrencilerimizin başarıları, ulaşacakları seviye sadece kendi kaderlerini değil memleketimiz ve ülkemizin kaderini de belirleyecektir. Onun için bugün ülkemiz için, bizim için çok önemli bir gündür. Bütün öğrencilerimizi işlenecek bir cevher olarak kabul ediyoruz. Elbette ülkemize faydalı olmaları için öğretmenlerimiz her zaman ellerinden geleni yapıyor. Yapmaya da devam edecek. Hükümetimiz eğitime çok önem veriyor. Bütün okulları en iyi en teknolojik en güzel olması için bütün gücünü kullanıyor. Bütçemizi buna göre ayarlamaya çalışıyoruz. Erzincan’da da böyle. Depremle ilgili bazı sıkıntılar vardı. Bu sene seferberlik ilan ederek bütün okullarımızı iyileştirdik ve eğitime hazırladık. Ayrıca öğretmenlerimiz için bir Öğretmenevini tüm teknik donanımıyla faaliyete geçirdik ve inşallah bu sene içerisinde en güzel Öğretmenevini de yapmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz bu konularda insanı yücelt ki devlet yücelsin düsturuyla hareket ederek ülkemizde eğitimin çok daha iyi olması için var gücüyle çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Son olarak  konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas ise burada yaptığı konuşmasında; “2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk günündeyiz. Ama manidar da bir gündeyiz. 12 Eylül malumunuz demokrasimizde kara bir leke olan darbenin yaşandığı bir gün. Eğitime önem vermediğiniz müddetçe, insan odaklı nesiller yetiştirmediğiniz müddetçe ve milli irade aşığı evlatlar yetiştirmediğiniz müddetçe darbelere maruz kalmaya mahkûmuz. Bu memleketin evlatları milli iradeyi her zaman üstün tutsun, kendi düşünce odağına insanı koysun ve demokrasiyi baş tacı yapsın diye nesiller yetiştirmek üzere bir günde Bismillah çekiyoruz. 2022-2023 yılında Erzincan’da 41 bin öğrencimizle Bismillah diyoruz. Bu aşağı yukarı tüm Erzincan nüfusunun 5’te 1’i. Dolayısıyla eğitimin girmeyeceği uğramayacağı hiçbir aile yok. 3400 öğretmenimizle bu Bismillahı çekiyoruz. 239 okulumuzla beraber bu Bismillahı çekiyoruz. Sevgili öğrenciler! Hakkın ve hakikatin temsilcisi olacaksınız. Ha bilim evlatları olacaksınız. Dolayısıyla insan odaklı bir şekilde biz inanıyoruz ki yüce Türk milleti dünyaya nizam vermek için yaratılmış bir millettir o nizamı şekillendirmek adına yol yürüyeceksiniz. Diğer taraftan öğretmenlerimiz bizim baş tacımız. Bizleri de şekillendiren yoğuran onlar idi. Yarınlarımızı da onlar şekillendirecek. Devlet her türlü imkanlarını sunmaya çalışıyor. Öğretmenevimizi yapıyoruz. Maddi imkânlar düne göre bugün daha iyi. Diğer taraftan elbette öğretmenlerimiz şekillendirecek. Bir anne bir evlat gibi evlatlarınıza sahip çıkacak. Ama eğitim her şeyden önce aileden başlar. Allah rızası için takipte olun. Çocuğunuzu yalnız bırakmayın. Ona yol arkadaşlığı yapın. Ben bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başta şehrimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, tüm can Erzincan’a sonrasında da ülkemize ve ümmete ve bizden medet uman tüm mazlum coğrafyaya hayırlar getirmesini diliyorum.”

İl protokol konuşmaları ardından 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları programı Bahçelievler İlkokulu öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Ardından okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan müzikli gösteriler sergilendi. Minik öğrenciler gösterilerin sonunda Türk bayrağı açarak bayrağı Erzincan Valisi Mehmet Makas’a takdim etti.

Programda ayrıca Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde diploma puanı yüksek 24 öğrenciye 1 defaya mahsus olmak üzere 1000 TL burs ödülü verildi. İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden 10 öğrenciye, İl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinden 4 öğrenciye, İl Arı Yetiştiricileri Birliğinden 2 öğrenciye, İl Ziraat Odasından 3 öğrenciye, İl Ticaret ve Sanayi Borsasından 5 öğrenciye 1000’er TL burs verildi. Ödül töreni İl protokolünün katılımı ve öğrencilere verilen ödüllerin takdimiyle devam etti.

Ödül töreninin ardından okul öğretmen, öğrenci ve velileri ile toplu fotoğraf çekimine geçildi. Ardından Vali Mehmet Makas ve İl protokolü ilk ders zilini çalarak 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk dersinin startı verildi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!