Telefon
WhatsApp
İliç faciasında son gelişme

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde 13 Şubat'ta madene ait bölgede yaşanan toprak kayması sonrası toprak altında kalan 9 işçiden birinin cenazesine az önce ulaşıldığı bildirildi.

 

Erzincan'ın İliç bölgesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen maden sahasında bulunan liç toprak yığınında meydana gelen toprak kaymasında, 9 işçi tonlarca ağırlıktaki toprağın altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Facianın ardından geçen yaklaşık 2 aylık süreden sonra kamyon şoförü olarak görev yapan 32 yaşındaki Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı. 

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, maden de bulunan ceset ile ilgili bir açıklama yaptı. Milletvekili Sarıgül, “Uğur Yıldız canımıza ulaştık. 8 canımız maden faciası ile ilgili toprak altında. Bu facia büyük facia. Günler sonra Uğur Yıldız canımıza ulaşmanın derin bir üzüntüsünü ve de mutluluğunu yaşıyoruz. Annesinin babasının ellerinden öpüyorum. Toprak altında ki 8 tane canımızı takip etmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!