Telefon
WhatsApp
İkinci MR Görüntüleme Merkezi Açıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ikinci MR Görüntüleme Merkezi hizmet vermeye başladı. Üniversite hastanesi bünyesinde en çok ihtiyaç duyulan ünitelerden biri olan MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme) merkezinin ikincisi hizmete girdi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör yardımcısı Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mecit Kantarcı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız’ın da katılımıyla hizmete alınan MR Cihazı merkezi incelendi.

Acil hastaların aynı gün, ayakta gelen hastaların ertesi gün MR çekilebileceği ifade eden Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kuyrukluyıldız, MR çekimi için Erzincan’ın yeni merkezle birlikte çevre illerden ve Türkiye’nin diğer illerinden hasta alabilecek yeterliliğe kavuştuğunu ifade etti. EBYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mecit Kantarcı ise yeni açılan ikinci MR Görüntüleme merkezi hakkında “hastalarımızın tedavi süreçlerini hızlandıracak olan bu merkezin Üniversite hastanemizde olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ise ikincisi açılan MR Görüntüleme Merkezi hakkında “ Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa bir şekilde yürüttüğümüz Üniversite hastanemizde yoğunluk her geçen gün artış gösteriyor. Bu nedenle MR Görüntüleme Merkezimizin ikincisini açarak hastalarımızın tetkik süresini kısaltmayı ve sirkülasyonu azaltmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı. Rektör Levent son olarak MR Görüntüleme Merkezinin kurulma sürecinde emeği geçen Üniversite hastanesi Başhekimine, Erzincan İl Sağlık Müdürüne ve Tıp Fakültesi Dekanına teşekkür ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!