Telefon
WhatsApp
Hacı Bektaş Veli’nin İzinde Barış ve Dostluk

Erzincan Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erzincan Ortaokulu tarafından “Hacı Bektaş Veli’nin İzinde Barış ve Dostluk’ Programı düzenlendi.

Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Programa Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 


Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda konuşan Vali Mehmet Makas, “Anadolu bütün insanlık için son kaledir. Hacı Bektaş Veli Hazretlerini anma ve anlama adına buradayız. Erzincan Alevi’si ile Sünni’si ile Kürdü ile Türkü ile tüm insanlığa örnek kardeş bir şehirdir. Bunu da bugün burada görüyoruz” dedi.

Vali Makas; “Burada bir olmak, iri olmak, diri olmak adına bulunan canları görüyoruz. Hacı Bektaş Veli Hazretleri Anadolu’nun mayası, Anadolu’nun yoğrulduğu fikrin, zikrin, zikriyatın öncüsü. Dolayısıyla 750 yıldır söküp atılamayan 750 yıldır nakşettiği o nakışlar doğrultusunda hemhal olduğumuz bir alperenimiz büyüğümüz. Allah izinden hiç birimizi ayırmasın. Anadolu bütün insanlık için son kaledir. Anadolu son kaledir. Sadece kendi öz benliğimizle, Türkü ile Lazı ile Çerkezi ile değil Alevisi ile Sunnisi ile değil Anadolu hem gönül coğrafyamızda ki, ümmet coğrafyamızda ki kendi canlarımız için hem de gayri Müslim coğrafyalarda ki insanlar içinde son kaledir. Bu son kale olmasının kökünde Hacı Bektaş Veli Hazretleri yatıyor. Alperenler yatıyor. Yesevi talebeleri yatıyor. İnsanın insan olması hasebiyle seven ve İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın şiarıyla devlet yöneten atalarımızın cedlerimizin izi yatıyor. Bu bağlamda Anadolu coğrafyası hakikaten gayri Müslimlerin dahi son ümidi son kalesidir” dedi.   


Vali Mehmet Makas’ın konuşmasının ardından, program; Hacı Bektaş Veli Kimdir Sinevizyon gösterimi, Ney dinletisi, Eğitimci – Yazar İhsan Ünlü tarafından Hacı Bektaş Veli’yi anlatan söyleşi ve sanatçıların deyişler seslendirmesi ile son buldu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!