Telefon
WhatsApp
Genç Muhafızlar Hafızlık 3. Bölge Yarışmaları Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" nın 3. Bölge Finali Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Yarışmalar Doğu Anadolu Koordinatörü Kani AYVAZ'ın katılımı ile Erzincan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Erzincan'ın ev sahipliğinde ortaokullar için Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu, liseler için Erzincan İmam Hatip Lisesinin koordinatörlük yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen" Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması"nın 3. Bölge Finali aralarında ilimizin de yer aldığı, Ağrı, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Ardahan, Erzurum Iğdır, Muş, Bingöl olmak üzere on farklı ilden yarışmacı öğrencilerin katılımıyla Erzincan Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra günün anlamı ile ilgili konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz GÜN, "Bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Bugün ortaokul ve liselerimiz arasında 10 ilin katılımıyla hafızlık yarışması olacak. Ben özellikle Ramazan-ı Şerif'in gölgesinin üzerimize düşmüş olduğu bugünlerde, bu güzel programın icrasını ilimizde gerçekleştiren Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde 'Cennet dört zümreye âşıktır' der. Bunların birincisi cennet Kuran okuyanlara aşıktır, ikincisi cennet ilmi muhafaza edenlere aşıktır, üçüncüsü fakiri doyuranlara aşıktır, dördüncüsü Ramazan ayı geldiğinde bir hakkın orucunu tutanlara cennet aşıktır. Cennetin aşık olduklarını, burada bizler aşk ile şevk ile gönülden hem dinleyeceğiz hem seyredeceğiz. Hafızlarımızın anne ve babaları, onları yetiştirenler ve bununla birlikte bu organizasyonda gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi. 

Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması seçici kurul üyeleri Komisyon başkanı Erzincan İl Müftü Yardımcısı Kazım URAL'ın yaptığı seçici kurulda, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı SEZGİN, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokul Müdürü Osman ÇİÇEK, Cami-i Kebir İmam Hatibi Adem KOCATÜRK ve Mehmet Aydın Camisi İmam Hatibi Yunus AĞYAZI'dan oluştu.

İmam Hatip Ortaokullar Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması seçici kurul üyeleri Komisyon başkanı Erzincan İl Müftü Yardımcısı Kazım URAL'ın yaptığı seçici kurulda, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı SEZGİN, 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi  Müdürü Behlül BEKSAR, Cami-i Kebir İmam Hatibi Adem KOCATÜRK ve Mehmet Aydın Camisi İmam Hatibi Yunus AĞYAZI'dan oluştu.

Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Adurrahman BATTAL birinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza GÜLLÜ ikinci, Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Nur ÇELEBİ ise üçüncü oldu. 

İmam Hatip Ortaokullar Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında  Ağrı Patnos Şehit Polis Taha Yasin Biçer İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Habip Efe ÇİL birinci, Erzincan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi  Ebu Bekir TAŞAN ikinci, Erzurum Aliya İzzet Begoviç İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi  Yasin Eymen KÜÇÜKGÜL üçüncü oldu.

Program aralarında 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencilerinin ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ile katılım gösteren bütün öğrencilere, okul müdürlerine, öğrencilerin danışman öğretmenlerine düzenlenen törenle belge ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ödül töreninin sonunda Din Öğretimi Şube Müdürü Fikret AYAZ tarafından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Yarışmalar Doğu Anadolu Koordinatörü Kani AYVAZ'a plaket takdiminden sonra program son buldu.

Yarışma sonrası toplu bir şekilde yemek organizasyonuna katılım sağlandı.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!