Telefon
WhatsApp
Erzincanlı Yazar Mustafa Kutlu ve Eserleri Konulu Panel Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliği ile “Anadolu Mektebi Kültür Kervanı” etkinliği çerçevesinde Erzincan'da Mustafa Kutlu paneli yapıldı.

Anadolu Mektebi Kültür  Kervanı  Programı kapsamında farklı şehirlerden gelen öğrenciler önce Erzincan'ı gezdi. Daha sonra ise program kapsamında düzenlenen Mustafa Kutlu konulu panele katıldılar.

Kültür ve edebiyatımıza yön vermiş yazar ve şairlerimizin eserlerini gençler okutarak bilgili, bilinçli ve yüksek karakterli bir neslin yetişmesine katkı sunmayı amaçlayan Anadolu Mektebi, 8-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında altı şehirde Kültür Kervanı isimli bir program gerçekleştiriyor.

Anadolu Mektebi Kültür Kervanı programı, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ve Türkiye Yazarlar Birliğinin işbirliği ile yapılmakta olup Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen öğrenciler, zengin kültürel ve tarihi mirasa sahip illerde, ortak paydaları olan yazarların panelleri vasıtasıyla buluşuyor.

Anadolu Mektebi tarafından gerçekleştirilen program kapsamında Erzincan'a gelen öğrenciler önce Altıntepe Kalesini, daha sonrada Ekşisu mesire alanını gezdikten sonra Anadolu Mektebi Kültür Kervanı programı kapsamında Mustafa Kutlu konulu panele katıldılar.

Öğrencilerin okudukları yazarları panel sunumlarıyla anlatmaları esasına dayalı edebi bir program olan Anadolu Mektebi Kültür Kervanı programı; Yeni İnsanlar, Yeni Şehirler, Yeni Kültürlerle, Bir Gökyüzü Altında teması ile gerçekleştirilmekte ve altı farklı ilin,  insan, kültür, tarih ve coğrafya okumalarını içeren etkinlikler ile 20 şehirden gelen öğrenciler arasındaki iletişim ve etkileşimi arttırmak hedefleniyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Mehmet Makas, Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, bazı kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyen, şair ve yazarların yanı sıra öğretmenler ile öğrenciler kaldı.

Öğrenci Hatice Nur "Ben Anadolu Mektebine 6 yıl önce katıldım. Nevşehir Hacı Bektaş-i Veli Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Mektep de olmaktan çok mutluyum. Çünkü bizleri sadece akademik anlamda değil, pek çok alanda pek çok katkı sağlıyor. Örneğin şuan bir Kültür Kervanı programı içerisindeyiz bu program Ankara'da başladı. Ankara'dan sonra Kayseri'ye, Sivas'a ve şuan da Erzincan durağındayız. Erzincan'da Mustafa Kutlu paneli icra edilecek. Bu panellerin katkısı olduğu gibi tarihi ve kültürel şehir gezileri de bizim gelişimimiz açısından çok fazla fayda sağlıyor" dedi.

Öğrenci Talip Gültekin "Dokuz Eylül Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. 5 yıldır Anadolu Mektebi öğrencisiyim. Kültür Kervanı programında da Anadolu'dan başlayıp Kars'a kadar bir program icra edeceğiz. Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan durağına geldik şuanda. Erzincan'da kültürel faaliyetler düzenlenecek. Daha sonra da Erzurum ve Kars'a geçeceğiz" dedi

Öğrenci Mehmet Özyorulmaz "Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim. 6 yıldır Anadolu Mektebi faaliyeti içerisinde bulunmaktayım. Biz Anadolu Mektebi olarak kültürümüzde, medeniyetimizde önemli yer etmiş temel yazarlarımızı okuyoruz. Onların eserlerini okuduktan sonra onların eserleri hakkında değerlendirme metinleri hazırlıyoruz. Daha sonra da yazarın kendimizce dikkate değer en önemli özelliğini bir panel metni haline getiriyoruz. Bu panel metinlerini de değişik illerde yaptığımız panellerde sunuyoruz. Kültür Kervanı programı da bu kapsamda icra ettiğimiz bir program. Kültür Kervanı programımızda da Ankara'dan başlayarak Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinde paneller icra ediyoruz. Şuan da da Erzincan'da bulunmaktayız. Sabah veya öğlenden sonra panel icra edip daha sonra şehrin kültürel, tarihi gezilebilecek yerlerini geziyoruz. Bu kapsamda hem şehirleri tanıyoruz. hem de farklı illerden gelmiş arkadaşlarımızla tanışma, sosyalleşme imkanı elde ediyoruz. Hemde güzel bir gezi oluyor bizim için" dedi

Anadolu Mektebi Türkiye Koordinatörü Mehmet Tuğrul "8 Mayıs 2022 tarihinde yaklaşık 20 ilimizden 40 öğrenci ve öğretmenimizi Ankara'da buluşturduk. Ankara'da Ahmet Hamdi Tanpınar programı ile başladık. Programımızın adı Anadolu Mektebi Kültür Kervanı programı. Ankara'da Ahmet Hamdi Tanpınar panelini icra ettiler. Öğrencilerimiz. Kayseri'de NEcip Fazıl paneli, Sivas'ta Sezai Karakoç paneli, bugün burada Erzincan ilindeyiz. Erzincan ili bizim için çok önemli. Yazarlarımızdan birinci yazarımız olan Mustafa Kutlu hocamızın şehridir. Erzincan lisesinden mezun olmuş. Bugün burada bizim öğrencilerimiz Mustafa Kutlu panelini icra edecekler. Şehirlerimizi gezerken aynı zaman da kültürel ve tarihi yerlerimizi de öğrencilerimize gezdiriyoruz. Buradan Erzurum'a hareket edeceğiz. Erzurum'da Tarık Buğra paneli ardından Kars'ta Cengiz Aytmatov panelinden sonra Ankara'ya döneceğiz. Anadolu Mektebi Kültür Programımız, Kültür Bakanlığımızın bir projesidir. Türkiye Yazarlar Birliğinin öncülüğünde bizleri de dahil etmişlerdir. Birlikte Kültür Kervanı programını gerçekleştiriyoruz" dedi.  

Panelde Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Erzincanlı Yazar Mustafa Kutlu ve eserleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.
Daha sonra sırasıyla Doç. Dr. Adem Can, Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun birer konuşma yaparak, düzenlenen panelin hayırlı olmasını dilediler.
Erzincanlı Yazar Mustafa Kutlu’nun da salona canlı olarak bağlandığı programda sunum değerlendirmeleri sonrası konuşan Vali Mehmet Makas, yeni neslin oluşmasında ve yetişmesinde Anadolu Mektebi’nin faaliyetlerinin çok faydalı olduğunu ifade ederek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Program, panelistlere ve düzenlenen kitap okuma günlerinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesi ile sona erdi.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!