Telefon
WhatsApp
Erzincan'da sanatsal ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği "ErzinCANFest 2022"nin açılış galası gerçekleştirildi.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen açılış galasına; Vali Mehmet Makas ve Eşi Hanımefendi Elif Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Erzincan Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük ve davetliler katıldı.
ErzinCANFest 2022 açılış galasında yaptığı konuşmada; Erzincan'ın yüzyıllarca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Vali Makas, dokusu, kimliği, derin tarihî bakiyesi, engin medeniyet birikimi, sakinliği ve insanı büyüleyen muhteşem doğasıyla Erzincan'ın yazarın da dediği gibi “Tam da fotoğraflarda görüldüğü gibi bir şehir olduğunu söyledi.
Sahip olduğu değerlerin, zenginliklerinin farkında olan şehrimizin kadirşinas insanları için bu festivalin düzenlendiğini vurgulayan Vali Mehmet Makas, ErzinCANFest 2022'nin düzenlenmesindeki ilk hedefin pandeminin insanlar üzerinde oluşturduğu stresi ve bıtkınlığı ortadan kaldırmak. İkinci hedefin ise Erzincanlı hemşehrilerimiz arasında var olan birlik ve beraberliğin daha da pekişmesini sağlamak olduğunu belirtti.
7'den 77'ye toplumun bütün katmanlarına hitap edecek olan ErzinCANFest 2022 kapsamındaki etkinliklerin şehrimizin tanıtımına da katkı sağlayacağını ifade eden Vali Mehmet Makas, yamaç paraşütü hedef yarışmasından geleneksel okçuluk Türkiye şampiyonasına, tiyatro gösterilerinden ulusal ve yerel sanatçılarımızın konserlerine, balon ve uçurtma festivalinden kitap fuarına ve yöresel ürünlerimizin Saat Kulesi yanında kurulan stantlarda esnaflarımız tarafından satışa sunulacağı fuar alanına kadar pek çok etkinlik ile “ErzinCANFest 2022”nin insanların zihinlerinde ve gönüllerinde iz bırakacağını belirtti.
Sadece il merkezinde değil 8 ilçede de çeşitli etkinliklerin olacağını söyleyen Vali Makas, düzenlenen bu etkinliklerin hiçbirinde kamu kaynağının kullanılmadığını, tamamının sponsorlar marifetiyle yapıldığını belirterek, festivalimizin güzelliklerle ve coşkuyla geçmesini temenni etti.
Düzenlenen açılış galasının ardından Samsun Devlet Opera Balesi sanatçıları tarafından sahnelenen Arda Boyları Gösterisi seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!