Telefon
WhatsApp
Erzincan POMEM’de mezuniyet coşkusu

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 826 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okulun spor salonunda gerçekleştirilen 27. dönem mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Mehmet Makas, törende yaptığı konuşmada, Allah bu kutlu yürüyüşünüzü mübarek etsin. Bu kutlu yürüyüş şu artık üzerinizde giymiş olduğunuz üniforma bahsettiğim ecdada bir sorumluluktur. Bir yüktür ama bir o kadar şereftir. O şeref adaleti ve nizamı sağlamak adına her zaman merhameti de terk etmeksizin vatandaşa eşit mesafede davranmak, kanun ve nizam haricinde başka istikamet kendinize belirlememektir. Aklınızı bir başkalarına kiraya vermemektir. Ben inanıyorum ki hem anne ve babalarınızın, ailelerinizin yetiştirdiği kültür bağlamında bu secereye bu ahlaka sahipsiniz. Hem de aynı donanımı güçlendirmek adına polis okulu müdürümüz başta olmak üzere akademinin tüm mensupları burada ki mesai arkadaşlarımızda aynı yüklemeleri sizlere yaptılar. Şuandan itibaren yapacağınız tek şey var. Vatana ve millete hizmet ve kanun adamı olarak insanımıza hoş görülü davranarak adaletli bir şekilde düzeni sağlamaktır” dedi.    

Tören de protokol konuşmalarının ardından dönem birincisi tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı ve dereceye giren öğrencilere başarı belgesi, plaket,  hediye takdim edildi.

Ardından 826 polis adayı yemin ederek kep attı.

Törene, Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Hüsametin Erol, Erzincan POMEM Müdür vekili Alper Özdemir ve polis aileleri katıldı.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!