Erzincan kara teslim
Erzincan’da, gece başlayan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışı sebebiyle karın ağırlığına dayanamayan ağaçlar ise devrildi.
Erzincan’da, gece başlayan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışı sebebiyle karın ağırlığına dayanamayan ağaçlar ise devrildi.
524 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, İlk ve orta dereceli okulların ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde de eğitime 1 gün ara verildi.
Meteoroloji 12’inci Bölge Müdürlüğü’nün uyarısını yaptığı kar yağışı gece saatlerinde başladı. Sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar, şehri beyaz örtüyle kapladı. Erzincan’da ağaç ve binaların üzerleri karla kaplandı. Belediye ekipleri de ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmasına başladı.
Kar sebebiyle ilk ve orta dereceli okulların ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde de eğitime 1 gün ara verildi.
Rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle Senato kararı ile 26 Şubat 2026 Perşembe günü üniversitemizde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden kadın personellerimiz, ayrıca engelli ve hamile çalışanlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz de aynı tarihte izinli sayılacaktır” denildi.
Bu arada kar yağışı sebebiyle 524 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları açmak için çalışma başlattı.


Benzer Haberler
Eğitim öğretime bir gün ara verildi
Açlık Riskine Müdahale: Tarım Ekipleri Seferber Oldu
Motokuryelerin trafiğe çıkışına geçici yasak getirildi
Erzincan kara teslim
Bin kişiye Belediyeden iftar yemeği
Eğin Kültürü Yaşatma Proje Ekibi Toplantısı
Milletvekili Karaman, İftarda öğrencilerle bir araya geldi
Ramazan geleneği yıllardır yaşatılıyor