Telefon
WhatsApp
Erzincan Halk Eğitimi Merkezi Bünyesinde Oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu Konserini Gerçekleştirdi

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce Başlatılan "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkıları Söyleriz" projesi doğrultusunda Erzincan Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Şef Murat Ermiş koordinesinde 22 korist ve 7 sazende ile oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu konserini Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Türk müziğinin değişik makamlarından oluşan ve sevilen 13 farklı eserin seslendirildiği konserde dinleyiciler de zaman zaman şarkılara eşlik ederek eğlenceli zaman geçirdiler.

Türk sanat müziğinin eşsiz nağmelerinin sanatseverlerle buluşturulduğu konserde düşüncelerini paylaşan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, "Türk Sanat Müziği kültürümüzün önemli taşıyıcı unsurlarından biridir. Tarihimizden, edebiyatımızdan, toplumumuzun yaşam biçiminden etkilenen klasik müziğimizin yaygınlaşması tekrar öne çıkması için bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. İki ayı aşkın süredir çalışmalarına devam eden koristlerimize, solistlerimize ve saz ekibimize sanat müziğimize katkıları için ve bugün gerçekleşen konserde gösterdikleri performansları için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında, bir stadyum konseri verilmesi ve 15 bin kişilik dev koro için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurulması planlanıyor.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!