Telefon
WhatsApp
Erzincan Dini İhtisas Eğitim Merkezi Kuruluyor

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, resmi olarak hazırlıkları tamamlanan Erzincan Dini İhtisas Eğitim Merkezinin müjdesini verdi.

Milletvekili Karaman konuya ilişkin açıklamasında: "TBMM tarafından 2 yıl önce çıkan kanun ile Diyanet İşleri Başkanlığı'na akademi kurma yetkisi verilmesinin ardından Türkiye’de kurulan 32 merkezden bir tanesi de Erzincan odu.

Eski askeri hastane yerleşkesinde 20 dönümlük arazi içinde bulunan bina; Erzincan Dini İhtisas Eğitim Merkezine dönüştürülüyor.
Bugün; Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Burhan İşliyen , İl Müftümüz Sayın Muharrem Gül ve İl Başkanımız Sayın Çetin Özyurt ile birlikte projede uzun uğraş verdiğimiz binada incelemelerde bulunduk
İnşallah; Sağlık Bakanlığı tarafından Erzincan İl Müftülüğüne tahsis edilen binada gerekli tadilatlar yapılarak İhtisas Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösterilecek.


İki sene önce meclisten bütün partilerin ittifakıyla çıkan kanun neticesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na akademi kurma yetkisi verildi. Buna göre bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nda hangi unvan olursa olsun göreve başlayacak kişiler, imam, müezzin, Kuran kursu öğreticisi, vaiz, müftü önce Diyanet Akademisi'nde zorunlu olarak eğitime tabi tutulacaklar ve sonra göreve başlayacaklar.

Bu kapsamda Erzincan Dini İhtisas Merkezi'nin 150 yatak kapasitesi ile eğitime başlaması için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!