Telefon
WhatsApp
Erzincan Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmuyor

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un talimatları doğrultusunda, Veteriner İşleri Müdürlüğü düzenli olarak gerçekleştirdiği Sokak Hayvanlarını yemleme çalışmasına Dünya Hayvanları Koruma Gününde devam etti. Müdürlük Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ile beraber Ekşisu bölgesinde yemleme çalışması yaptı.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanlarına yönelik düzenli olarak sürdürdüğü yemleme çalışmasına bugünde devam etti. Veteriner İşleri Müdürü Tacettin Paçacı, birim çalışanları ve Erzincan İl jandarma Komutanlığı ile beraber Ekşisu bölgesinde yemleme çalışması yaptı.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Tacettin Paçacı yapılan çalışmalar ile ilgili olarak yaptı açıklamasında şu bilgileri aktardı; “Geçici Hayvan Bakımevinde son bir yılda 400’ün üzerinde Sokak Hayvanın Kısırlaştırma Ve Cerrahi Operasyon İşlemi Gerçekleştirilmiş, Kulak Küpesi Takılmış ve 5199 Sayılı Kanun Gereğince alındıkları ortama geri bırakılmıştır. Geçici Hayvan Bakımevinde 1314 Adet Sokak Hayvanının Parazit Ve Kuduz Aşısı ve Tedavileri Yapılmıştır. 2022 yılında Ocak ayından ekim ayına kadar toplam tedavi ve rehabilitesi yapılan sokak hayvanı sayısı 1314 adettir. Şehrimizin Muhtelif Yerlerine 14 Adet Beslenme Odakları Yapılmıştır. Bakımevimiz, Bu Yapılan Beslenme Odaklarına Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü olmak üzere haftada 3 gün besleme yapmaktadır.

Ayrıca Mesire Alanları ve Yaylabaşı gibi merkeze uzak Mahallerimizde Haftada 3 Gün Besleme yapılmaktadır. İlaveten 4 Ekim hayvanları koruma günü münasebeti ile İl Jandarma ekipleri ile ortak çalışma yapılmış ve Mesire alanlarımızda sahipsiz hayvanlarımızın beslenmesi yapılmıştır” diye konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun ise yaptığı açıklamasında çocukları hayvan sevgisi ile büyütmenin önemine dikkat çekti.

Başkan Aksun açıklamasında; “Çocuklarımızı hayvan sevgisiyle büyütelim ki o sevgi tüm dünyayı güzelleştirsin. Tercih ve seçim şansı olmayan patili dostlarımıza her gün aynı özeni gösterelim, can dostlarımıza sahip çıkalım. Biz Erzincan Belediyesi olarak Şehrimizde bulunan sokak hayvanlarını yemleme, bakım ve sağlıkları ile ilgilenmeye Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün koordinesinde devam ediyoruz. Sokak Hayvanlarını korumak ve onlara sahip çıkmak için yürütmüş olduğumuz çok önemli çalışmalarımız var. Bu vesile ile Sokak Hayvanlarına hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini belirterek bir kez daha 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününü kutluyorum” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!