Telefon
WhatsApp
Erzincan'a Büyük Destek
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde hayvancılığın geliştirilmesi, damızlık hayvan sayısının artırılması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla uygulanmakta olan damızlık düve destekleri kapsamında Erzincan’a büyük destek çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı Erzincan’dan damızlık düve projesi başvurusunda bulunan toplam 368 yetiştiricinin tamamının projelerini destekleme kapsamına aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararı ile Erzincan genelinde 368 yetiştiriciye toplam 5.631 damızlık düve alımı için 281 milyon 550 bin TL destekleme ödenecek.
Konu ile ilgili bilgi aldığımız Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, “Bakanlığımız tarafından ülkemiz hayvancılığını daha ileriye taşımak ve yetiştiricilerimizi desteklemek amacıyla verilen desteklerden bir tanesi de düve alım desteğidir. Bu kapsamda Bakanlığımızın ilimize verdiği desteğe müteşekkiriz” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan damızlık düve desteğinin Erzincan’da büyükbaş hayvancılığın gelişmesi, et ve süt veriminin artırılması noktasında çok iyi bir fırsat olduğunu dile getiren İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, proje başvurusunda bulunan 368 yetiştiricinin desteklemeden faydalanma hakkın elde ettiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Erzincan’da uygulanacak projeler kapsamında toplam 5.631 damızlık düveye destekleme vereceğini kaydederek, büyükbaş hayvancılık sektörünün gelişmesinde damızlık düvelerin önemine dikkat çekti.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayvancılık sektörüne çok önemli destekleme ve hibeler uyguladığına dikkat çeken İl Müdürü Şahin, son 1 yılda Erzincanlı yetiştiricilere 106 milyon TL destekleme ödemesi gerçekleştirildiğini söyledi. Erzincan’ın damızlık düve desteği desteklemelerinde yaptığı başvuruların tamamının kabul gördüğüne dikkat çeken Şahin, bu kapsamda Erzincan’a 281.550.000 TL kaynak aktarıldığını kaydetti
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!