Telefon
WhatsApp
Ergan Dağında, speed flying ve speed riding etkinliği

Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden biri olan ve birçok sportif faaliyete ev sahipliği yapan Erzincan'daki Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, ekstrem sporcuların yeni gözde mekanı oldu.

Speed flying olarak adlandırılan paraşütle, hem uçan hem de Speed Riding kayak yapan sporcular izleyenlere adrenalin dolu anlar yaşattılar.
Ergan Dağı Kayak merkezi pistinde Speed flying olarak adlandırılan yamaç paraşütü ile Speed Riding kayak etkinliği de gerçekleştirdi.

Doğa sporlarının başkenti olarak adlandırılan Erzincan’da doğa sporlarının tamamını yapmak mümkün. Erzincan doğa sporseverlerin vazgeçilmez adresleri arasında ilk sıralarda yerini almaya devam ediyor. Erzincan Ergan Dağı Kayak merkezinde kayak sporunun yanında çeşitli doğa sporu da sporcular tarafından yapılmaya devam ediyor.
Profesyonel Yamaç Paraşütü Pilotu ve Eğitmeni Ferdi Toy: “Ergan Dağı hem kayak hem de snowboard için aynı zaman da da kayak ve snowboard ile yapılan hızlı paraşüt dediğimiz Speed flying paraşütlerle uçmak için mükemmel bir yer. Bir iki haftadır burada uçuşlar yapıyoruz. Farklı denemeler farklı projeler yapıyoruz. Burayı geliştirme ve sporu Türkiye’de geliştirmek adına. Alan bu spor için mükemmel bir yer. Snowboard şampiyonasının ardından kapıları görünce bizde paraşütlerle kapılara girelim dedik. Aynı zaman da dünyada yeni bir branş oluşturabiliriz. Bununla ilgili ve yeni yarışma şekli oluşturabiliriz paraşütlerle düşündük. Denemelerini yaptık. Gayet olumlu gayet güzel. Pist yeterince geniş bunun için. Bununla ilgili hazırlıklarımızı planlarımızı yaptıktan sonra belki önümüz de ki yıl burada Speed riding ile kapı yarışı yapabiliriz” dedi.
İranlı yamaç paraşütü sporcusu Mohsen Mansouri: “Erzincan ve burası mükemmel. Geldiğimde ilk izlenimlerim pistin yamaç paraşütü için Speed riding dediğimiz spora çok uygun olması geniş olması aynı zaman da güvenli olması ilgimi çekti. Yaklaşık bir haftadır burada uçuyorum. Pist yamaç paraşütü ve speed riding için çok uygun. Yakın zaman da kendi öğrencilerimi getirip burada speed riding eğitimi de vermek istiyorum. Pist hem kayak hem de speed riding yapabileceğiniz bir yer. Burası mükemmel insanları çok güzel. Ergan Dağını ve Erzincan’ı çok sevdim. Öncelikle herkesten önce burayı kendime tavsiye ediyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Dünyada buna benzer güvenli bir eğitim alanı görmedim ve pist çok sakin ve kalabalık değil. Speed riding sporuna çok elverişli. Erzincan’ın ve Erzincan’da ki insanlar çok sıcak kanlı. Burada onlarla olmaktan çok mutluyum” dedi.
THK Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi Müdürü ve Yamaç paraşütü sporcusu Ali Zaimoğlu: “Kış sporları merkezi, aslında doğa sporları merkezi Erzincan’dayız. Bugün ilimizde snowboard Türkiye şampiyonası vardı. Biz de kendi branşımızı yani Speed Riding yaparak, Speed flying paraşütlerimizle aynı parkuru kullanmaya çalıştık. Mutluyuz ilimizde bu tarz aktivitelerin sürekli yapıldığını insanlara göstermeye çalışıyoruz. Heyecan arayanları Erzincan’a bekliyoruz. Şuan Erzincan’da kayak devam ediyor. Erzincan’ı diğer yerlerden ayıran en büyük özellik aslında bütün branşların aynı anda burada yapılabilmesi. Yani ben paraşütümü alıp Uludağ’da uçamayabilirim. Belki Erciyes’te izin vermezler ama Erzincan’da bütün doğa sporlarına izin var. Tabii ki kurallara uyularak yapıldığı takdirde” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!