Telefon
WhatsApp
Ergan Dağı Kayak Merkezinde Adrenalin Dolu Kayak ve Yamaç Paraşütünü Bir Arada Yapmak Mümkün

Türkiye’nin sayılı kış turizm merkezlerinden Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, konuklarına kayak yapmanın yanı sıra yamaç paraşütü imkanı da sağlıyor.
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Ergan Dağı, doğal güzellikleri eşliğinde ziyaretçilerine 17 kilometre kesintisiz pistte kayak yapma imkanı sunuyor.
Sporcular ve kayak için şehirde bulunan turistler hafta sonu kayak yapmanın yanı sıra yamaç paraşütü de yapmanın keyfini çıkardılar.
Kayak merkezindeki kapalı gondollarla 2 bin 700 metre yükseklikteki tepeye çıkan yamaç paraşütü sporcuları, eksi 10 dereceleri bulan soğuk havada Erzincan manzarasına karşı uçmanın tadını çıkarıyor. Yamaç paraşütü pilotları hava şartlarının müsait olduğu günlerde hem kayak yapıyor hem de yamaç paraşütü ile uçarak manzaranın tadını çıkarıyor. Yamaç paraşütü sporunun sadece yazın yapılmadığını ifade eden sporcular kışında Ergan Dağının yamaç paraşütü yapmaya müsait olduğunu belirterek doğa sporları tutkunlarını Erzincan Ergan Dağına davet ettiler.
Pist uzunluğu ve kar kalitesi ile Türkiye’deki önemli kayak tesislerinden birisi olan Ergan Dağı Kayak Merkezi´nde yapılan çalışmalar ile kayak merkezi doğasıyla da ziyaretçilerine eşsiz manzaraya karşı kayak yapma imkanı sunuyor. Erzincan il merkezine 17 kilometre, havalimanına 13 dakika mesafede bulunan Ergan Dağında yer alan, 17 kilometre kayak yapma alanına sahip kayak merkezinde farklı zorluk derecesine sahip 4 pistiyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Yamaç paraşütü ve kayak sporcusu Kübra Cengiz: “Bugün Ergan Dağındayız. Kayak merkezimiz çok güzel bir şekilde açılışını yaptı. Bizde burada kanadımızı açtık. Kalkışımızı yaptık. Kar yağışı da başladı. Hava olması gerektiği gibi gayet güzel kar yağıyor. Uçuşumuzu yaptık. Göl manzarasında. Çok eğlenceliydi. Manzaramız süperdi. İnişimizde gayet iyi idi. Herkesi Ergan dağına bekliyoruz. Kar yağışı devam ediyor. Kayak sezonu açılmıştır” dedi.
Yamaç paraşütü sporcusu Sedat Cengiz: “Doğunun incisi Ergan Kayak Tesisleri. Burası çok güzel bir kayak tesisi yalnız her yerde olduğu gibi bu sene kar yağışının olmaması sebebiyle sezonu bir geç açtık. Ama olsun pistlerimiz doldu. Biz de gökyüzünü şenlendirmek için yamaç paraşütümüzle birlikte havalandık. Uçmak için de çok güzel bir yer. Tesis her yönüyle güzel. Buraya haftanın en güzel günlerinde uçuş için geliyoruz. Haftanın 7 günü burada kayak yapılabiliyor. Biz de haftanın en güzel gününü seçerek hem kayağı hem de yamaç paraşütünü bir arada yapabildiğimiz için buradan ayrılamıyoruz. Çok güzel bir tesis her iki sporu da burada yapabildiğimiz için biz çok mutluyuz. Herkesi buraya davet etmiyoruz. Gelin diyiyoruz. Çünkü her iki sporu da yapmak çok güzel mutlaka gelmelisiniz” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!