Telefon
WhatsApp
Engelli Bireyler Mutlu Çarşamba Etkinliğinde Kros Motorları İle Yarıştı

Erzincan’da başlatılan "Mutlu Çarşamba Projesi" ile her hafta Çarşamba günleri spor salonuna gelen engelliler, uzman antrenörler eşliğinde spor yapıyor. Spor yapan engelli bireyler bir sonraki Çarşamba gününü iple çekiyor.
Bu hafta düzenlenen Mutlu Çarşamba etkinliğinde engelli bireyler kros motorları ile yarışıp, kros motosiklet sürücülerinin gösterilerini izlediler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde engelli bireyler için hayata geçirilen "Mutlu Çarşamba" Projesi, Erzincan´da da büyük bir ilgi gördü. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan konusunda uzman antrenörler her Çarşamba günü resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan özel sporcular ve engelli bireylere yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleşiyor.
Atletizm, Basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, jimnastik gibi sporlarla ve engelli bireylere spor yapma imkanı sunan antrenörler engelli bireylere bu sefer kros motorları ile motosiklet keyfi yaşattılar. Erzincan’da bulunan motosiklet kulübü ile iletişime geçen antrenörler rehabilitasyon merkezinde kalan engelli bireylere kros motorları ile keyifli anlar yaşattılar. Gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra kros motorlarına binen engelli bireyler kros motorları ile yarışıp keyifli dakikalar geçirdiler.
Engelli Bireyler: “Çok eğlendik. Motora bindik. Eğlendik, her şey yaptık. Hiç motora binmemiştim. Bir kere dedem ile binmiştim. İlk defa hayallerimi motordan aldım. Çok eğlendim. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz” , “Daha önce binmedim. Az önce bindim. Daha önce hiç binmedim. Yine binmek isterim. Çok güzeldi. Güzel geçti. Çok harika geçti” , “Arkadaşlara çok teşekkür ederiz. Herkes motora bindi. Sizi çok seviyoruz” dediler.

Antrenör Canser Atila: “Gençlik Spor Bakanlığının her hafta düzenlemiş olduğu ‘Mutlu Çarşamba’ adı altında düzenlediği bir proje var. Her hafta sevgi evlerinde kalan çocuklarımıza, rehabilitasyon merkezlerinde kalan çocuklarımıza, engelli bireylerimize sportif etkinlik yaptırıyoruz. Bu hafta ki etkinliğimizi sıra dışı bir spor ile buluşturalım istedik. Çocuklarımızı motora bindirmek istedik. Erzincan’da bulunan 24 RR motosiklet kulübü ile işbirliği yaparak onları davet ettik. Geldiler sağ olsunlar bizi kırmadılar. Çocuklarımızın teker teker kasklarını güvenlik ekipmanlarını takarak motosiklete bindirdik. Güzel bir yarışma yaptık. Yarışmanın sonunda ciddi anlamda çocuklar çok sevindiler. Bir daha bineceklerini söylüyorlar” dedi.
Rehabilitasyon Merkezi Beden Eğitimi Öğretmeni Aslıhan Yücel: “Engelsiz Yaşam Merkezinde Beden Eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Çocuklar her hafta Mutlu Çarşamba adlı etkinlik altında farklı etkinlikler yapmayı hedefliyoruz. Planlıyoruz. Bu hafta da böyle bir organizasyonda yer aldık. Çocuklar çok mutlu oldular. Onlar için çok farklı ve güzel oldu. Herkse teşekkür ederiz” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!