Telefon
WhatsApp
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Kemankeşleri Yalnız Bırakmadı

Erzincan, Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusuna ev sahipliği yaptı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’da ilk resmi müsabakasına Erzincan’da katılarak Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusunda kemankeşleri yalnız bırakmadı.

Erzincan’da Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusu, son gününde de çekişmeli geçti. 40 ilden 105 kulüp ve 500’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonanın Hava Koşusunda 100 bayan ve 170 erkek toplam 270 sporcu en uzağa ok atmak için kıyasıya mücadele etti. Etkinliğin son gününde kemankeşleri, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ da yalnız bırakmadı.

Düzenlenen yarışma programına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Erzincan Valisi Mehmet Makas, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Gençlik Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ve davetliler katıldı.

Geleneksel Türk Okçuluğunun her geçen gün ilerlediğini ifade eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: “2019 yılında ki kuruluşundan bu güne Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonunun çok ciddi bir kitleye ulaştığını görüyoruz. Zaten Türkiye’de Geleneksel Okçuluğun ciddi bir altyapısı vardı. Şimdi bu resmiyet kazandıktan sonra da kurumsallaştıktan sonra da bu altyapının somut sonuçlarını görüyoruz. Nedir işte 500’e yakın Türkiye’nin dört bir yanından sporcunun gelip burada hedef ve menzil atışlarında yarışıyorlar. Ben de ilk defa resmi bir müsabakaya katılmaya karar verdim ki yerinde bu gelişmelere şahit olayım. Erzincan’da iki gündür çok güzel yarışmalar yapılıyor. Bugün 12 bine yaklaşan lisanslı sporcusuyla, 500’ün üzerinde kulübün katılımıyla geleneksel okçuluk federasyonlarımız arasında en üst sıralara doğru ilerliyor. Çünkü bu bizim milli sporumuz. Burada ki ilgi ile olimpik okçulukta ki başarı da aslında birbirini tetikleyen birbiri ile omuz omuza giden iki olgu. Bu yönü ile de önemsiyoruz. Biz geleneksel okçuluğa ilgi duyan bütün gençlerimizi illerinde ki kulüplere yönlendiriyoruz. Üniversitelerde kulüpler var. Bunun dışında olimpik okçulukla geleneksel okçuluğu beraber yapan kulüplerimiz var. Okçuluğa milli sporumuza bütün gençlerimiz davet ediyoruz. Çünkü Türkiye şuan da okçulukta ciddi bir ivmelenme içerisine girdi. Bu ivmelenmeyi somut başarılara da işte Mete’nin olimpiyatlardan altın madalya ile dönmesini başardık. İnşallah bunun devamının da gelmesi için alttan devamlı bu gençlerimizin ilgisini talebini bu kurumsal yapılarda müsabaka başarısına sistematik çalışmaya, antrenmana çevirmeye gayret gösteriyoruz. Ben federasyon başkanımıza, yönetimine bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Bakalım biz bugün ne başaracağız onu da hep beraber izliyip göreceğiz” dedi.

Etkinlikler ile ilgili konuşan Gençlik Ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksun: “Erzincan’ımız bundan sonra pek çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Ama geleneksel spor dallarında da Erzincan bundan sonra adından çokça söz ettirecek bir şehir olacak. Özellikle Geleneksel Okçuluk Federasyon Başkanımız Cengiz beyin burada bize çok büyük bir katkısı oldu. Bundan sonrası içinde inşallah sözünü aldık. Pek çok turnuva Erzincan’da yapılacak. Sonrasında da biz Gençlik Spor Bakanlığı olarak Erzincan’ı özellikle doğa sporlarının merkezi haline getirmek için çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Stadımız bitmek üzere bir koltuk değişimi kaldı. Koltuk değişiminden sonra da stadımızı açacağız. Yeni sezonda futbolumuzu bu stadımızda oynayacağız. Bir spor merkezi Erzincan merkezde, Kemah’ta ve İliç’de spor salonlarımız bittikten sonra Erzincan’ın spor altyapısı tamamen bitmiş olacak. Bir de Ergan dağına yapacağımız sporcu kamp merkezimiz, kayak merkezine yapacağımız otelimiz var. İnşallah oda bittiği zaman Erzincan doğa sporlarında da diğer spor dallarında da bir merkez olacak. El birliği ile inşallah bu başarıları bu dönemde göreceğiz. Önümüzde ki dönemde de pek çok spor faaliyetine de ev sahipliği yapacak Erzincan. Federasyonlarımızla görüştük. İnşallah uluslar arası ve ulusal spor organizasyonlarında da Erzincan’a ev sahipliği için müracaatlarımızı yaptık. Hep beraber izleyeceğiz. Bugün de güzel bir doğa harikası bir zeminde Geleneksel Okçuluk yarışmaları yapılıyor. Bunu Türkiye’nin hiçbir yerinde bu güzelliği ve bu düzlüğü bulamazsınız. Onun içinde Erzincan tam bu işlerin merkezi. Biz de bakanlık olarak bütün desteği vereceğiz. İnşallah hayırlı olur” dedi.    

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!