Telefon
WhatsApp
 Dünden daha güçlüyüz. seninle birlikte

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftasında, bu yıl “Dünden daha güçlüyüz. Seninle birlikte” Teması İşleniyor

Kızılay’ın bayramı niteliğinde olan ve iyiliği hatırlatan Kızılay Haftası, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanıyor. Yardımlaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak üzere çeşitli etkinliklerin planlandığı Kızılay Haftası’nda, 2022’nin ana teması olan Dayanışma Yılı’na vurgu yapılırken topluma “Dünden daha güçlüyüz. Seninle birlikte” sloganıyla seslenilecek.

Ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olan Kızılay, kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışma bilinciyle kan, afet, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, gönüllülük ile bu hizmetlerin finansal sürdürülebilirliği için kurduğu iştiraklerle daha da güçlenerek çalışmalarına devam ediyor. Bunu yaparken bir yandan da Kızılaycılık bilincini çocuklara ve gençlere aktarmak için faaliyetlerde bulunuyor.

Kızılay Haftası ile ilgili açıklama yapan Kızılay Erzincan Şube Başkanı Volkan Burak MUMCU, “11 Haziran 1868 tarihinde savaş alanında yaralanan askerlere yardım etmek arzusundan doğan Kızılay’ımız, o günlerden bugünlere isimsiz kahramanları olan cefakâr çalışanları, gönüllüleri ve destekçileriyle geldi. Bugüne kadar Kızılaycıları insan onurunu koruma ülküsüyle bütünleştiren ana duygu hep koşulsuz yardımlaşma oldu. Kurulduğu günden bugüne iyilik çınarına su veren tüm Kızılaycılar aynı duygu etrafından kenetlenerek iyiliği bir kültür haline getirdiler; Kızılaycılık kültürü. Bizler de 1943 yılından bu yana her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile başlayan ve 4 Kasım’a kadar süren haftayı Kızılaycılık kültürünün yaşaması ve ülkemizde yaygınlaşması amacıyla Kızılay Haftası olarak kutluyoruz. Ülke genelinde kutladığımız Kızılay Haftası ile Kızılay’ın amaç ve hedeflerini nesilden nesile aktarmaya devam ediyoruz. Kızılay Haftasında, bu yıl “Dünden daha güçlüyüz. Seninle birlikte” Teması İşleniyor. İyilik ve iyilik kültürünün ülkemizde neşet etmesi için verilen tüm çabaların hak ettiği değeri bulacağına inanıyorum. Bu vesileyle Kızılay Haftamızı bir kez daha canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!