Telefon
WhatsApp
Deprem Bölgesi İçin Tüm İmkanlar Seferber Edildi

06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 şiddetinde ki depremler sonrasında ilimizde başlatılan yardım toplama faaliyetleri ile ilgili olarak toplantı gerçekleştirildi.

Afet bölgeleri için yürütülen yardım toplama faaliyetlerine yönelik olarak düzenlenen toplantıda şimdiye kadar yapılan ve yapılacak olan destek ve çalışmalar değerlendirildi.

Düzenlenen toplantıya Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları Mehmet Deniz Arabacı ve Yunus Emre Temel, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Hakan Dedebağı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Valisi Mehmet Makas, AFAD İl Müdürlüğü Acil koordinasyon merkezinde deprem bölgelerine giden arama kurtarma ekibi ve yardım malzemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Vali Makas yaptığı açıklamasında “Depremin ilk anından bu yana İlimizde kriz merkezleri oluşturduk. Bakanlığımızın koordinesinde AFAD başkanlığımızın koordinesinde, tarafımıza tebliğ edilen görevleri bir bir yapmaya çalışıyoruz. Erzincan belediyesi ve İl özel idaresi  ve kamu ağırlıklı olmak üzere 45 tane iş makinası, tarafımıza bildirilen İllerimize intikali sağlandı.
Erzincan Valiliği Olarak gönderilen itfaiye, iş Makinaları ve Personeller: Kamuya Ait Gönderilen ARAÇLAR; 4 Treyler 7 Ekskavatör 4 Öncü Araç 14 Kamyon 1 Greyder 4 Arazöz 6 Kepçe 2 İtfaiye 2 JCB 2 Vinç 1 Seyyar Kule 1 Mutfak Kamp Treyleri TOPLAM 48 İş Makinası
PERSONEL; 200 Arama Kurtarma Personeli 5 Hasar Tespit Ekibi (15 Personel) 6 Psikososyal Ekibi (30 Personel) 13 Enkaz Kaldırma Ekibi (13 Araç 15 Personel) 1 Gıda Kontrol Ekibi (5 Personel) Elektrik Bakım ve Onarım Personeli ( 2 Araç 9 Personel) 1 JAK Timi (12 Personel) 2 Arama Kurtarma Köpeği 
Aşevi  ve İkramlar için 3 Araç 7 Personel İl Emniyet Müdürlüğünden 25 Çevik Kuvvet Polisi, 2 Olay Yeri İnceleme Personeli ve 2 Gönüllü Personel 10 Jandarma personeli ile birlikte 60 Güvenlik Korucusu 3 UMKE 12 personel 3 112 ekibi 9 personel 24 Cenaze Defin Tekfin Personeli (Kefen, Gassal Tulumu, Ceset Torbası) TOPLAM 437 Personel Sivil (gönüllü) Özel Sektör Araçları
 Gönderilenler; ACAR arama ve kurtarma ekibinden 1 araç 15 gönüllü, İHH gönüllüsü 15 kişi
ANAGOLD Madencilik 43 arama ve kurtarma ekibi 1 hidrolik kesme ve ayırma makinası
AKUB gönüllü 15 kişi, TOPLAM 88 Gönüllü Gönderilecek Olan Araç ve iş Makinaları 1 Loder 2 Ekskavatör TOPLAM 3 Araç Erzincan ili olarak toplam 51 araç 525 personel afat bölgesine sevki gerçekleştirildi. Burada ağırlıklı olarak Malatya, Antep, Maraş ve Adıyaman’a da gönderilen iş makinaları da oldu. Personel bağlamında arama kurtarma başta olmak üzere 437 personelimiz göreve yolladık. Bunun içinde Jandarma Personelimizde, Emniyet personelimize, sağlık personelimizden bahsettiğim üzere arama arama kurtarma timleri ve yine gıda kontrol personellerimiz var.
Yine Can Erzincan’ımızın bu işe ne kadar ehemmiyet verdiğinin ispatı olan  gönüllülerimiz var malumunu, Acar arama kurtarma timimiz, yine Mili Eğitim Akut timi ve İHH’nın arama kurtarma timleri de bu 437 ekibin dışında 40 kişi yolladık bir otobüs arama kurtarma destek bağımında bu Erzincan’ın güzelliğini gösteriyor.
Özel sektör kuruluşlarından Anagold Madencilik başta olmak üzere 43 arama kurtarma timi olmak üzere oradan gönderdik. Yani sivilden de gönüllülük esasına dayalı olarak 83 kardeşimizi yine arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzere deprem bölgesine  sevk ettik.
Bir güzellik daha  dün  bir iş makinası sahibi olan  iş insanlarımız kendileri özellikle makinalarımızı göndermek istiyoruz, katkıda bulunmak istiyoruz ve bu bizim için önemli bir neşe kaynağı oldu.
Allah  var etsin her birini yine ticari odamız başta olmak üzere, esnaf odamız kendileri de burada ben teşekkür ediyorum her birine esnaf arkadaşlarımıza, ticaret erbaplarına adeta bizden daha önce bu konuya vaziyet ettiler.
Hem kaynak bağımında hem de yardım toplaması bağlamında, nakliye de kullanılacak araç desteği görevi bağlamında kendilerinin istekleri oldu.
Ben tüm Erzincan adına Türk Milleti adına Ticaret odamıza, Esnaf Odamıza Can Erzincanlılarımıza 237 kardeşimize tek tek teşekkür ediyorum.
Allah var etsin niye Erzincan hakikaten Erzincan diyince en büyük depremi yaşamış 30000 şehit vermiş 39 depreminde dolayısıyla acının ne demek olduğunu biliyor ve depremin ne demek olduğunu biliyor ve ilk atraksiyon gösteren ve ilk eylemi koyabilen bir kent ben tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
Bugün itibariyle de yine Sayın Bakanlarımızın yönlendirmesiyle de yine her ile koordinatör Bakanlar yollandı. Sayın Cumhur Başkanımızın emir ve talimatlarıyla yollandı, yaraları bir an önce sarılması nedeniyle de kampanyalar başlattı. Depremin  ilk anından buyana AFAD Başkanlığı açmış dolduğu hesaplarda maddi yardımları zaten topluyor ihtiyaca binayen de bunları kullanıyor ancak ayni yardımlar üzerine de vatandaşımızın özellikle ne yapabiliriz diye bize bir taziki var Allah razı olsun her birinden bu yardımı toplamak üzere bu gün hep beraber bir araya geldik hem var olacağız. Maraşıyla, Malatyasıyla, Adıyamanıyla, Antebiyle, Urfasıyla dertleneceğiz, İnşallah yine Sayın Bakanlarımızın bölgeye gönderilen koordinatör Valilerimizin  ve mevcut İllerde vazife  yapan Mülki İdare Amirlerinin, STK’ların  orda afeti koordine eden birimlerin talepleri doğrultusunda ayni yardımları şekillendirmek adına bir aradayız. Dün sadece 5 tır yardım toplandı bu arada da devamı da var yalnız 5 tır derken hem tırı belli hem plakası belli hem gidecek yük belli burada da lokomotifliğimizi Ticaret Odamız yaptı, işadamlarımız yaptı esnaflarımız yaptı ama biraz önce buraya intikal ederken şunu da duyduk Kavakyolu Mahallesiyle  Demirkent Mahallesi bir araya gelmiş ne yaparız diye belki kendi çoluğunun, çocuğunun rızkından keserek katkı koymaya çalışıyor insanımızın derdiyle  dertleniyor hakikaten bu Türk Milletinin en büyük hasleti olan birlik ve beraberliğin tezahürüdür, ne kadar teşekkür edersek azdır.
Bir taraftan bakıyorsunuz Fırıncılar odası ayağa kalkmış ben bugün  10 bin ekmek göndereceğim  bana  araç bağlamında yardımcı olurumsunuz, bitaraftan İşadamlarımız eğer mazotta benzinde sıkıntı varsa benim depolarımda var büyük iş makinaları olan bir firma isim vermeyeceğim,  Allah var etsin depolarımdaki benzin mazot emrinizdedir diyor. Kızılay Başkanımız burada Allah var etsin 10 bin ekmek varsa 15 bin ekmek ben yoluylayım diye kendileri iyi organizasyon yapıyor bir taraftan 3. Ordu komutanlığımız ne katkı koyabiliriz  seyyar fırında üretim yapalım, bitaraftan Milli Eğitim  Müdürlüğümüz çocuklar tatilde pansiyonlar  için üretim yapar. Fırınlarımız var yemekhanelerimiz var bunları kullanabilir miyiz. Bu organizasyonu yapacağız ama manzara şu hakikaten sıkıntılı Allah bir daha beterini göstermesin bir felaketle yüz yüzeyiz ama bu birlik ve beraberlik bu yaralarımızı da tez zamanda saracağımızı gösteriyor. Bu Millete hiç kimsenin boyun eğdiremeyeceğini gösteriyor. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!