Telefon
WhatsApp
Bizim Derdimiz Erzincan, Bizim Derdimiz Türkiye’dir

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır,  Üzümlü ilçesine bağlı Karakaya, Pişkidağ ve Sarıkaya köylerindeki besicilerin isteği üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan “Ekolojik Üst Geçit” e ilişkin olarak konuştular.

Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: “Ekolojik Üst Geçit projesi Türkiye’de bir ilktir. Erzincan’ımıza bu projenin kazandırılmasında AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın destekleri çok büyük olmuştur.

Kaza kara noktaları iyileştirme çalışmaları kapsamında söz konusu projeye 03 Temmuz 2020 tarihinde başlanılmıştır. İşin bitiş tarihi 05.03.2021 iken geoteknik proje çalışma ve raporlarının hazırlanması devam etmesi, ayrıca ödenek yetersizliği sebepleri ile ödenek aktarımı yapılarak 219 gün süre uzatırım alınması neticesinde işin bitiş tarihi bu sürece denk geldi.

Erzincan'da Ekolojik üst geçidin yapımı tamamlanmıştır. İş bünyesinde Erzincan Üzümlü mevkiindeki menfezde su seviyelerinin yaz ve kış aylarında yeraltı sularının da katılması ve bataklık olması sebebiyle kullanılamaması, biriken bu su seviyelerinin düşürülememesi, ayrıca yolun her iki tarafında da meraların olması ile hayvan geçişleri sırasında trafik can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan ekolojik üst geçidimiz 108 m uzunluğunda, 4,2 m genişliğinde ve 6 m yüksekliğindedir. Üst geçidin tabanı beton üzerine asfalt yapılmıştır. Yapımında yaklaşık 300 ton çelik, 15 ton inşaat demiri, 250 m3 beton ve 4000 m2 boya işleri yapılmıştır. Sözleşme birim fiyatlarıyla maliyeti 2.167.500,00 TL olup uygulama fiyatlarla maliyeti 3.423.650,00 TL olmuştur.

Oluşun trafik kazalarının önüne geçebilmek için yapılan Ekolojik Üst Geçit besicilerimizin güvenli geçiş yolu oldu. Bölge çiftçimize hayırlı olsun. Erzincan için hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim derdimiz Erzincan, bizim derdimiz Türkiye’dir” ifadelerini kullandılar.

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!