Telefon
WhatsApp
Bir Başkadır Benim Memleketim Yöresel Ürünler Sergisi

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Demirkent TOKİ Ortaokulu'nda "Bir Başkadır Benim Memleketim" yöresel ürünler sergisi düzenlendi. Programa, Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Üzümlü ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, okul müdürleri ve veliler katıldılar.  

Yöresel ürünler sergisi davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Sergilenen ürünler arasında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ürünler de vardı. Davetlileri, yöresel kıyafetlerle karşılayan öğrenciler, davetlilere, yerel ürünler hakkında bilgi verdiler. Aziz Gün, 1929 yılında kanun haline getirilen ve 1946 yılından itibaren kutlanan Yerli Malı Haftasının, yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemini hatırlatmak amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlandığını belirtti.

Bir milletin millet olabilmesi, millet olarak varlığını devam ettirebilmesi dinine, diline, tarihine, kültürüne, gelenek ve göreneklerine bağlı kalmakla mümkün olduğunu ifade eden, Aziz Gün, "Şunu da asla unutmamalıyız ki; inancı zayıf, örf ve adetlerine sırt çevirmiş, milli birlik ve beraberliğini yitirmiş toplumlar mutlaka dağılmışlar, kuvvetli olanların hâkimiyetlerine girip, varlıklarını ve benliklerini yitirmişlerdir. Tüketim alışkanlıklarının ve tutumluluk kavramını benimseme sürecinin çocukluktan başlaması gerektiği gerçeğinden hareket ederek bu hafta boyunca düzenleyeceğimiz faaliyetler ve uygulamalarla, öğrencilere yerli malının ne demek olduğunu, nasıl tanımlandığını kavratacak ve yerli ürünleri korumaya, tüketmeye ve bu bilinci yaygınlaştırmaya çalışacağız. Emeği geçen herkese, veli ve öğrencilerimize bu güzel etkinlik için şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Aziz Gün, Tutum Yatırım Türk Malları Haftası dolayısıyla hazırladıkları etkinlik için, Demirkent TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve idarecilerine teşekkürlerini ifade ederek ziyaretlerini tamamladılar.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!