Telefon
WhatsApp
Basınçlı Sulamaya Hibe Desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal sulama amaçlı kullanılan basınçlı sulama sistemlerine %50 oranında hibe desteği verilecek.
Hibe programı 9 dokuz adet yatırım konusunu kapsıyor
a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,
d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,
f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması,
g) Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri,
ğ) Akıllı sulama sistemleri.
Hibe desteği tutarı ve oranı
Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50’sine hibe yoluyla destek verilir.
Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler ve tüzel kişiler için 1.000.000.- TL’yi geçemez
Hibe Desteği verilen Makine ve malzemeler
Tarla içi yağmurlama, mikro yağmurlama, damla sulama ve yüzey altı damla sulama sistemi kurulması ile güneş enerjili sulama sistemleri kurulması başvuruları kapsamında; güneş paneli, pompa, filtre, kontrol ünitesi, sayaç, vantuz, manometre, ana ve yan dallara ait borular, bağlantı ekipmanı, vanalar, damlatıcı ve yağmurlama ekipmanı gibi tarla içinde kullanılan malzemelere
Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri kurulması başvuruları kapsamında; güneş paneli, pompa, filtre, kontrol ünitesi, ana ve yan dallara ait borular, bağlantı ekipmanı, vanalar, damlatıcı ve yağmurlama ekipmanı
Akıllı sulama sistemleri kurulması başvuruları kapsamında; sensörler, tam otomatik fitreler, karıştırıcılı gübre tankları, debi kontrollü gübreleme pompaları, solenoid vanalar, meteoroloj istasyonları ve kontrol sistemleri gibi sadece tarla içinde kullanılan malzemelere destek verilir.
Bireysel Sulama Sistemleri Makine ve Ekipmanlarının Proje Bedelinin KDV Hariç %50 kısmının Bakanlığımız tarafından hibe olarak destekleneceği programa başvurmak isteyen çiftçilerin 28 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüze (Bahçelievler Mah. Adnan Menderes Cad. Ek Bina) müracaat etmeleri gerekmektedir.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!