Telefon
WhatsApp
Adrenalin Dolu Spor Dallarında Kadınlar Bizde Varız Diyor

Doğa Sporlarının başkenti Erzincan’da, adrenalin dolu doğa sporu yapan kadın sporcuların sayısı her geçen gün artıyor. Yamaç paraşütü sporuna gönül veren kadın sporcular, Türk Hava Kurumunda ki teorik eğitimlerinin ardından gökyüzüyle tanışıyor. Teorik eğitimlerini tamamlayan sporcular Erzincan Çakırman mevkiinde aldıkları eğitimleri pratiğe döküyor. Çakırman mevkiinde yer eğitimi alan sporcular daha sonra Çakırman tepesinden kanatlarını gökyüzüne açıyor. Bölgede ayrıca izlemeye gelen misafirler de tandem (iki kişilik yamaç paraşütü) ile uçmanın keyfini yaşıyor. 

Doğa sporları için eşsiz coğrafyaya sahip Erzincan'da kadın yamaç paraşütü sporcularının sayısı her geçen gün artıyor. Kadınların her türlü spor branşında başarılı olduğu gibi yamaç paraşütü sporunda da başarılı olabileceklerini ifade eden sporcular tüm hem cinslerini adrenalin dolu bu sporu yapmaya davet ettiler. Gök yüzüne kanat açan kadın sporcular yamaç paraşütü sporu kadını erkeği ayırmaksızın herkese özgüven ve cesaret veren bir spor dalı, bir kadın da rahatlıkla bu sporu yapabilir dediler. 

İlayda Reyyan Koşan: “12 yaşındayım. Bugün burada yamaç paraşütü yaptım. Normalde hep yoldan geçerken görüyorduk. Bugün bu hissi tatmak çok güzel oldu. Burada uzman eğitmenlerle birlikte güzel bir atlayış yaptık. Çok güzel uçtuk. Güzeldi. Bütün kadınlar herkes yapabilir” dedi. 

Hayrunnisa Ceylan: “Geçen hafta teorik eğitim aldık. Sınavlarımızı yaptık. Şu an yer çalışması yapıyoruz. Yer çalışmasından sonra alçak tepe uçuşu yapacağız. Başlangıç eğitimi alıyorum P2. Çalışmalara devam ediyorum. Gökyüzünü seviyorum. Kursta iki bayanız. Güzel gidiyor çalışmalar. / Gökyüzünde bayanları görmeye başladık. Hatta tandemcilik de bayanları da görmeye başladık. Bu güzel bir şey ve mutluyuz bu yönde” dedi.  

Naime Yürekli: “Bayanların da bu sporu gönül rahatlığı ile yapabileceğini düşünüyorum. Her sporu erkek kadın fark etmeden hepimiz yapabiliriz. P2 – P3 eğitimlerimi aldım. P3’ü yeni bitirdim. Her geçen gün gitgide daha çok bağlanıyorum. Gökyüzünde olmak çok özel ayrıcalıklı bir şey benim için. Tabii ki birçok fedakârlıkta bulundum. Zaman ayırmamız gereken bir spor. Ama istedikten sonra herkesin yapabileceği bir spor. Özelikle cins arkadaşlarımı davet ediyorum” dedi. 

Kübra Cengiz: “Yamaç paraşütü sporu ile yaklaşık iki buçuk yıldır uğraşıyorum. Profesyonel anlamda da ilerletiyorum. Geçen hafta bulunduğumuz Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası Adana da yapıldı. Son etabımızı gerçekleştirdik. Kadınlarda Türkiye ikincisi oldum. Kupalarımızı alarak geri döndük. Bugün de aynı şekilde uçuşlarımızı tamamladık. Kol uçuşları ve akrobasi ile inişlerimizi gerçekleştirdik. Kışın gelişini bu şekilde kutladık. / Türkiye’de kadınlar bu planda geri tutuluyor. Cesaretleri özgüvenleri bu planda hep geri plana alınıyor. Ama aslında yamaç paraşütü sporu bir kadına hatta kadın erkek ayırmıyorum herkese gerçekten cesaret özgüven verecek bir spor. Bunu kadınlarda yapabilir. Ben hiçbir şekilde ayrım yapmıyorum. Bir kadın olarak da bunu yaptığım için gerçekten gurur duyuyorum. Tüm kadınların bunu yapmasını ve ayrı kalmamak istiyorum” dedi 

Erzincan Çakırman Havacılık Kulübü Başkanı Abdulkadir Eren: “Yaklaşık 11 yıldır Erzincan’da yamaç paraşütü sporu ile ilgilenmekteyim. Spora başlamamın en büyük nedeni Erzincan’ın doğa sporlarının başkenti olduğunu düşünüyorum. Aklınıza gelebilecek tüm doğa sporlarını yapılabilir bir memleketteyiz. 90’lı yıllarda rahmetle andığımız Vali Recep Yazıcıoğlu bir fidan dikerek burada doğa sporlarını başlattı. Bir bayrak yarışı gibi biz de onun eğitimcilerinden onun destek verdiği insanlardan eğitimimizi aldık. Şu an da da bu sporu layıkıyla yapmaktayız. Yaklaşık 5 yıldır profesyonel olarak hedef yarışmalarına, hedeften ziyade XC yarışmalarına yani mesafe yarışmalarına katıldık. En son Adana’da geçen hafta hedef yarışmasında final yapıldı. Buraya bir 5 kişi katıldık. Kürsü de birinci ve ikinci bizim arkadaşlarımızdı. Kendileri birinci oldular ve milli takıma seçildiler. Uluslararası platformlarda bizi temsil edecek kendileri. Ali Zaimoğlu ve Emre Aktepe. Bizde onlara gerekli desteği verdik ve vereceğizde. / Biz bayan sporculara elimizden geldiğinde her türlü maddi manevi desteği veriyoruz ki kadınlarımızı gökyüzü ile buluşturalım. Bu spor cinsiyet ayırt etmeden herkesin yapabileceği güvenli bir spordur. Erzincan zaten dört tarafı dağlarla kaplı. Dağlarla kaplı olmasının yamaç paraşütüne faydası 12 ay boyunca rahatlıkla bu sporu yapabileceğiniz anlamına gelir. Sonuç itibariyle rüzgara karşı iniyoruz. Rüzgara karşı kalkıyoruz. Rüzgar nereden eserse essin dağlara estiğinden dolayı biz dağlara çıkıp rahatlıkla bu sporu yapıyoruz. Güvenlidir. Bütün bayan olsun, erkek olsun herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum” dedi.  

 Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ali Zaimoğlu: “Türk Hava Kurumu Erzincan Havacılık Eğitim Merkezinde çalışıyorum. Orada öğretmenlik yapıyorum. Eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor. Hatta Kasım ayındayız. Erzincan’da yamaç paraşütü kurslarımız hali hazırda en verimli şekilde devam ediyor. Bugün de eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Eğitimimizin uçuş aşamasındayız. Sporcularımız gün geçtikçe artıyor. Biliyorsunuz Erzincan doğa sporlarının başkenti. O yüzden de talep çok fazla. Türkiye’nin her yerinden en doğusundan en batısına, en güneyinden en kuzeyine kadar öğrencilerimiz burayı tercih edip gelip geliyorlar. Bu bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Diğer taraftan Erzincan merkez de ki kulüplerimiz bu yıl yapılan yamaç paraşütü şampiyonalarında ön plana çıktı. Bu yıl yapılan Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasında hem kulüp olarak hem de ferdi olarak şampiyon olduk. İlimize bu kupaları madalyaları getirdik. Buda bizim için ayrı gurur verici bir olay. Devam edeceğiz. Daha ileriye götürmeye, daha ileri taşımak için elimizden ne geliyorsa biz sporcular olarak. İdareciler sağ olsunlar bize herkes destek veriyor. Bizde elimizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Herkese teşekkür ediyorum ve herkesi Erzincan’a bekliyoruz” diye konuştu.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!