Telefon
WhatsApp
A Milli Kadın Futbol Takımı Erzincan’da 1-0 Galip Geldi

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı, Erzincan’da karşılaştığı Azerbaycan’ı 1-0 yenerek puanını 6’ya çıkardı.

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'taki üçüncü maçında Erzincan’da karşılaştığı Azerbaycan'ı 1-0 mağlup ederek gruptaki ikinci galibiyetini aldı ve puanını 6’ya çıkardı.

Teknik Direktör Necla Güngör, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün sizlerin karşısına, Erzincan halkının karşısına galibiyetle devam edebildiğimiz için çok mutluyum çok gururluyum. Kadın futbolunda bizler bir kültür yaratmaya çalışıyoruz. Bu kültür de seyircisiz olmuyor. Bugün yine dolu stadyum karşısında oyuncularımın sizlerin desteği ile kazanmasından son derece mutluyum ve gururluyum. Bu yanımda gördüğünüz iki kız ve arkasında ki arkadaşları ile çok gurur duyuyorum. Çünkü kadın futbolunun ivme kazanmasını sağlayan, kadın futbolunu bir yere getirecek olan oyuncularım. O yüzden çok mutlu ve çok gururluyum. Ama Türk olduğum, bu ülkenin bir vatandaşı olduğum ve Erzincan’da maç oynadığım içinde son derece gururluyum. Vatanın her yeri bizim için çok kıymetli ve değerli. Ama gittiğimiz her yerde bu kadar değer ve kıymet görmek gerçekten insanı çok çok özel hissettiriyor. Bu yüzden herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Maç bizim için çok kıymetli bir andı. 3 puan almak çok çok kıymetliydi. Önümüzde ki yolu devam ettirebilmek açısından. Azerbaycan’ın nasıl oynadığını çok iyi bildiğimiz bizim toplarımızı kesmeye çalıştığı ve biraz oyun bozmaya hareket ettiğini çok iyi biliyorduk. O yüzden Macaristan maçı dışında 5 tane farklı hücum oyuncusuyla oyunu kurmaya çalıştık. Çok fazla gol kaçırdık. Şimdi biraz o kaçırdığımız gollerin üstünde çalışmaya devam edeceğiz. Ama bu takım hangi oyuncu olursa olsun kadromuzda bulunan, şuan da sakatlığı devam eden oyuncularımız var. Hangisi olursa olsun yüzde yüzünü vererek 90 dakika boyunca ülkesi için mücadele etmeye devam edecekler. Sizlerden de ricamız sizler bizim sesimizsiniz. Bizi desteklemeye devam edin. Bugün bizim ve takımımız için özel bir gün Arzu Karabulut’un bugün 100 maçı. Çok çok kıymetlidir. Kadın futboluna ivme kazandırdığımız bu günlerde geçmişten beri aslında sefasını şimdi sürdüğü ama cefasını çok çeken bir oyuncudur. Onu da kutluyorum ve nice yüz maçlara diyiyorum dedi.

 

Kaleci Seda Akgöz, ise: “Çok mutluyuz. Erzincan bizi çok güzel karşıladı. İlk geldiğimiz günden bugüne kadar. Şimdi önümüze bakıyoruz. Azerbaycan maçını yendik. Burada ki işimizi bitirdik. Şimdi diğer maçımıza odaklandık” dedi.

Oyuncu Arzu Karabulut, ise; “Ben hayatım boyunca Erzincan unutulmaz bir şehir olacak. Çünkü yüzüncü maçımda galibiyetle burada olduğum için. Hocama da teşekkür etmek istiyorum. Bana güvenip beni takımda tecrübeli abla olarak görmesi bu yüzüncü maçımı bana yaşattığı için. Kendimle gurur duyuyorum. Her zaman yanımda olan ve beni destekleyen aileme de teşekkür etmek istiyorum. Arkamda durdular” dedi.

 

 

MAÇIN HAKEMLERİ VE KADROLAR

Hakemler: Alexandra Collin, Elodie Coppola, Clothilde Brassard*

TÜRKİYE KADROSU:

- Selda Akgöz
- Ümran Özev (Kader Hançer dk. 76)
- Eda Karataş
- Sejde Abrahamsson
- Meyrem Çal (Arzu Karabulut dk. 84)
- Miray Cin (Derya Arhan dk. 76)
- Ebru Topçu (Birgül Sadıkoğlu dk. 46)
- Ece Türkoğlu
- İlayda Civelek
- Busem Şeker
- Elif Keskin

 

YEDEKLER:
- Fatma Şahin
- Gamze Yaman
- Didem Karagenç
- Yağmur Uraz
- Büşra Kuru
- Başak İçinözbebek
- Dilara Deli
- Kader Hançar
- Narin Yakut

TEKNİK DİREKTÖR: Necla Güngör

 

AZERBAYCAN KADROSU:
- Aitaj Sharifova
- Diana Mammadova (Aysun Aliyeva dk. 67)
- Zhala Mahsimova (Vusala Seyfatdinova dk. 55)
- Nigar Mirzaliyeva
- Ayshan Ahmadova
- Esra Manya
- Mana Mollayeva
- Sevinj Jafarzade
- Kristina Bakarandze
- Peritan Bozdag (Nazlican Parlak dk. 90)
- Yeliz Acar

YEDEKLER:
- Gunay İsmayilova
- Nargiz Aliyeva
- Firangiz Teymurova
- Nargiz Hajiyeva
- Joshguna Aliyeva
- Kamilla Mammadova
- Fidan Jafarova
- Alina Dorofeeva
- Milana Rahimova

TEKNİK DİREKTÖR: Siyasat Asgarov

Maçın Gelişmeleri ve Kritik Anlar

Maçın tek golü, Türkiye adına 42. dakikada Ebru Topçu'dan geldi. İlk yarının sonlarına doğru kazanılan bu gol, Türkiye'nin galibiyetini garantileyen an oldu. Oyunun genelinde Türkiye, topa hakim olmayı başararak rakibi Azerbaycan'ı baskı altına aldı.

GOL:
- Ebru Topçu (dk. 42) (Türkiye)

SARI KART:
- Aysun Aliyeva (Azerbaycan)

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!