Telefon
WhatsApp
24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün himayelerinde kutlama programı düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda; İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve son olarak Vali Mehmet Makas, öğretmenler gününün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptıkları konuşmalarda, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ettiler.

Törende konuşan Vali Mehmet Makas; “Ulu Önder Atatürk’ün veciz bir sözü var. Öğretmenler yükselen yeni nesil sizin olacaktır diyor. Farkındaysanız orada yükselen nesil geçiyor. Her daim ileri giden, ileriyi gören, daha yukarılara ülkemizi, milletimizi ve sorumlu olduğumuz insanlığı daha yukarılara taşıyan bir öğretmen tarifi çiziyor Ulu Önder. Biz inanıyoruz ki bütün öğretmenlerimiz O’nun çizdiği hedef dahilinde ülkemiz başta olmak üzere muasır medeniyet seviyesini yakalamak ve bütün insanlığa adaleti ve hoşgörüyü yaymak adına nesiller yetiştiriyor” dedi.  

Emekli olan öğretmenler adına Abdulkadir Deliktaş tarafından yapılan konuşmanın ardından Vali Mehmet Makas tarafından yıl içerisinde emekliye ayrılan öğretmenlere ve personellere hizmet şeref belgeleri verildi.

Programda; ortaokul ve liseler arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ardından adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildikten sonra; Müzik dinletisi, İbretlik Hikaye adlı gösteri, Ben Öğretmen adlı şiirin okunması, Şehit Öğretmenlere Saygı adlı oratoryo gösteri ile program sona erdi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!